XX. Ifjúsági konferencia Sárospatakon

2008. Jul 17., szerző: Adminisztrátor

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Isten kegyelméből idén 20. alkalommal rendezte meg Református Gyermek -és Ifjúsági Konferenciáját, melyre összesen 420 gyermek látogatott el.

A hagyományokhoz híven az első turnus 2008. június 30-tól július 5-ig várta a 7-13 éveseket, a második július 7-től 12-ig a 14-18 éves korosztályt.
A konferencia témája a Biblia évéhez kapcsolódva a Szentírás volt. Isten írott Igéjéről, a ma kezünkben lévő forma kialakulásáról, az Ó és Újszövetség összetartozásáról, a teljes isteni kijelentésről, Isten üzenetének mindennapjainkba, egész életünkbe való beépítésének fontosságáról hallhattak a résztvevők a biblia –és egyháztörténet órákon.
A reggeli és esti áhítatok között csoportfoglalkozások majd rengeteg színes program várta a gyermekeket, például kézműves foglalkozások, játékok, városnézés, fürdés a helyi strandon, táncház magyar néptánccal, lovagi bemutató, ugrálóvár, íjászkodás. A hét végén az akadályversenyért, szobatisztasági versenyért, aszfaltrajz-versenyért és más megmérettetésekért kaphattak kisebb-nagyobb ajándékokat a gyermekek, de mindenki hazavihetett egy csoportképet és egy kézzel festett tányért a pataki kerámiamanufaktúrából.
Gyermekek és felnőttek évről-évre méltán várják a következő júliust, hogy újra ott legyenek az ifjúsági táborban, jó hangulatban, egymással és az Úrral közösségben.
Reméljük, hogy 2009-ben is találkozunk Patakon!

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képek

rss

Napi lelki táplálék

Ne tervezzetek magatokban egymás ellen semmi rosszat, és ne szeressétek a hamis esküt! Mindezt gyűlölöm én - így szól az Úr. Zak 8,17

Zak 8

Mindaz a rossz, ami most ér, ami a jelenben szenvedés és megalázottság, majd egyszer kitisztul, s felsejlik az a fajta élet, amire vágyunk, vagy éppen benne is élünk. 

tovább

(45) „…akik ott árusítottak…” (Lukács 19,45–48)

A templomban azért árusítottak, mert az áldozati állatot többen ott vásárolták meg, mégpedig a külön itt használatos templomi pénzen, így pénzváltásra is szükség volt (45). 

tovább

NEHÉMIÁS 2,1-10 - Mit kívánsz tehát?

Nehémiás tudja, hogy a király jóindulatot tanusít iránta. Mégsem egyértelmű őszintén válaszolni a kérdésre, hogy mi nyomja a szívét. 

tovább

2017. szeptember 23. szombat

Tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük nektek. (1Thess 4:11)

 

tovább

Weöres Sándor: Zsoltár

Kínok árnyékaiból, 
kínok árnyékaiból 
szólok hozzád Istenem. 
Kín mar, sújt, temet, 
józan eszemet 
vak veszélyben, 
láncos mélyben 
ne hagyd elveszítenem.

tovább