Fotópályázat református fiatalok számára

2006. Jun 22., szerző: Adminisztrátor

A Tisztántúli Református Egyházkerület és a MRE Zsinati Ifjúsági Bizottsága Fotopályázatot hirdet református fiatalok számára, az V. Magyar Református Világtalálkozó keretében megvalósuló Magyar Református Ifjúsági Világtalálkozóra készülve, a következő címmel: "Reménységünk irányt mutat"

"Reménységünk irányt mutat" - így hangzik a Református Ifjúsági Világtalálkozó jelmondata, amely kifejezi azt, amit a fesztivál megjeleníteni igyekszik.

"A reménységben örvendezzetek..." (Rm 12,12) - hangzik az igei mottó. A fesztivál keretében számos szellemi és kulturális esemény megvalósulásán dolgozunk ebben a szellemben. A kiállítások egyike a jelen pályázatra beérkező alkotásokból állna össze a Nagytemplom Toronygalériájában.

A képek a hitből fakadó reménység vizuális tanúságtételei legyenek. Olyan alkotásokat várunk, amelyek megjelenítik a reménység erejét, távlatát, közel hozzák a keresztyén hit éltető és élhető voltát a fiatalok számára.

A pályázatra beküldhető filmes vagy digitális eljárással készült színes és fekete-fehér kép, 15x21-es vagy annál nagyobb méretben, papírra nyomtatott formában. A fotók hátoldalán kell feltüntetni a kép címét, mely egyben a pályázat jeligéjeként is szolgál. Minden pályázó legfeljebb 5 képet küldhet be (ezen belül sorozatok 1-5 képig egy képnek számítanak). Nevet csak a borítékon kell feltüntetni!

A pályázaton díjat nyert képeket a 2006. augusztus 19-23. között Debrecenben megrendezésre kerülő ifjúsági világtalálkozón kiállítjuk, valamint a díjazott képekből képeslapsorozat kiállítását tervezzük. A képeket a találkozó után visszaküldjük a pályázóknak.

Az első három helyezett tárgyi nyereményben részesül, valamint a jövő évi Csillagpont - Országos Református Ifjúsági Találkozón térítésmentesen részt vehet.


A pályázat beküldési határideje: 2006. július 31.

Beküldési cím: FOTÓPÁLYÁZAT, Zsinati Ifjúsági Iroda,
1146 Budapest, Abonyi u. 21.
Tel.: (0036 1) 460-0702, e-mail: ifjusag@zsinatiiroda.hu
További információk: http://vilagtalalkozo.reformatus.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

„Te mondod, hogy király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy bizonyságot tegyek az igazságról…” Jn 18,37b

Ef 1,15–23

„Amikor megemlékezem rólatok imádságaimban…” (16). Annak, hogy Krisztussal járunk, van egy gyakorlati és konkrét következménye: közösséget vállalhatunk egymással. 

tovább

(1) „Áldjátok az Urat…” (Zsoltárok 134)

ÁLDANI AZ URAT.

– 1. Istent áldani, azt jelenti, hogy leborulunk Őelőtte, elismerjük, hogy Ő az Úr, aki Jézus Krisztusban megváltott, szeret, nem vetett el, irgalmába fogadott. Ezért Őrá bízzuk magunkat mindenben, teljesen Őrá hagyatkozunk, ahogy az erkély az azt hordozó oszlopokra.

tovább

LUKÁCS 24, 13–27 - Minden hiába?

"Küzdött, remélt és mégis veszített.” Egy húszas évei közepén elhalálozott barátunk gyászjelentésén ez a mondat állt. Szörnyűnek találtam ezeket a szavakat, mivel úgy hangzanak, mintha az egész élete elfecsérelt idő lett volna.

tovább

2018. április 17.

Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názáreti Jézus az, így kiáltott fel: „Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!” (Mk 10:46-47)

 

tovább

Haraszti Sándor: Tavasz

Tegnap még fagyos tél volt,
s a természet álmodott…
Magáról mit se tudva
szent titkot láthatott.

tovább