Fotópályázat református fiatalok számára

2006. Jun 22., szerző: Adminisztrátor

A Tisztántúli Református Egyházkerület és a MRE Zsinati Ifjúsági Bizottsága Fotopályázatot hirdet református fiatalok számára, az V. Magyar Református Világtalálkozó keretében megvalósuló Magyar Református Ifjúsági Világtalálkozóra készülve, a következő címmel: "Reménységünk irányt mutat"

"Reménységünk irányt mutat" - így hangzik a Református Ifjúsági Világtalálkozó jelmondata, amely kifejezi azt, amit a fesztivál megjeleníteni igyekszik.

"A reménységben örvendezzetek..." (Rm 12,12) - hangzik az igei mottó. A fesztivál keretében számos szellemi és kulturális esemény megvalósulásán dolgozunk ebben a szellemben. A kiállítások egyike a jelen pályázatra beérkező alkotásokból állna össze a Nagytemplom Toronygalériájában.

A képek a hitből fakadó reménység vizuális tanúságtételei legyenek. Olyan alkotásokat várunk, amelyek megjelenítik a reménység erejét, távlatát, közel hozzák a keresztyén hit éltető és élhető voltát a fiatalok számára.

A pályázatra beküldhető filmes vagy digitális eljárással készült színes és fekete-fehér kép, 15x21-es vagy annál nagyobb méretben, papírra nyomtatott formában. A fotók hátoldalán kell feltüntetni a kép címét, mely egyben a pályázat jeligéjeként is szolgál. Minden pályázó legfeljebb 5 képet küldhet be (ezen belül sorozatok 1-5 képig egy képnek számítanak). Nevet csak a borítékon kell feltüntetni!

A pályázaton díjat nyert képeket a 2006. augusztus 19-23. között Debrecenben megrendezésre kerülő ifjúsági világtalálkozón kiállítjuk, valamint a díjazott képekből képeslapsorozat kiállítását tervezzük. A képeket a találkozó után visszaküldjük a pályázóknak.

Az első három helyezett tárgyi nyereményben részesül, valamint a jövő évi Csillagpont - Országos Református Ifjúsági Találkozón térítésmentesen részt vehet.


A pályázat beküldési határideje: 2006. július 31.

Beküldési cím: FOTÓPÁLYÁZAT, Zsinati Ifjúsági Iroda,
1146 Budapest, Abonyi u. 21.
Tel.: (0036 1) 460-0702, e-mail: ifjusag@zsinatiiroda.hu
További információk: http://vilagtalalkozo.reformatus.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ott pedig az egyik ezt, a másik azt kiáltozta; a gyűlés ugyanis zűrzavarba torkolott, és a legtöbben azt sem tudták, miért jöttek össze. ApCsel 19,32

2Krón 27

„...állhatatosan Istenének, az Úrnak az útján járt” (6). Jótám király példája arra figyemeztet, hogy nem szükségszerű a rossz példák és minták követése. 

tovább

(23) „…zavargás támadt az Úr útja miatt.” (Apostolok cselekedetei 19,23–40)

– Artemisz a szerelem, a vér, az arany istennője. Kis szobrokban is kiábrázolták az istennőt, és az efezusi mesterek nagy jövedelemre és jólétre tettek szert ebből (24–25).

 

tovább

EZSDRÁS 7,11-20 - Isten irányít

Valaki nagyon elszántan veti be magát. Artaxerxész fél a „menny Istenétől”, vagy inkább tiszteli? Talán mindkettő lehetséges (23). 

tovább

2017. szeptember 16. szombat

Szellemi kincsgyűjtés

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják; hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják. (Mt 6,19-20)

 

tovább

Kaposi Ferenc: Legenda

Egyszer egy angyal meghívta az erényeket,
hogy jelenjenek meg az Isten udvarán.
S mentek, a Jóság, Szeretet, Alázat
és sorba mind, mind egymás után,
mentek nagy vígan, ünneplőben.

tovább