Ti vagytok a jövő, ti vagytok a leendő gyülekezetek – ifjúsági nap a tiszáninneni kerületben

2010. May 03., szerző: Adminisztrátor

„Kegyelem" címmel kerületi ifjúsági napot rendezett a Tiszáninneni Református Egyházkerület Miskolcon az Egyetem díszaulájában, 2010. május 2-án, melyen a Shirchadasj & Band zenekara adott koncertet.

Ti vagytok a jövő, ti vagytok a leendő gyülekezetek, a leendő hadereje a tiszáninneni egyházkerületnek - mondta az összegyűlt fiataloknak köszöntőjében Csomós József a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke utalva arra is, hogy az Isten előtt való ilyen jellegű örvendezésnek biblia hagyományai vannak, hiszen a szövetség ládáját vivők is örömben dicsérték Istenünket.

Az első zenei blokk után Gilicze Réka a Magyar Református Szeretetszolgálat szóvivője egy kisfilm segítségével mutatta be a Református Nevelőszülői hálózatot, amit a Schirhadasj együttes koncertturnéjával is támogat. A szóvivő nemcsak adakozásra buzdított, hanem kérte, hogy a jelenlévők imádságaikban is gondoljanak erre a szolgálati területre.

A kegyelem hangja szól ma is, és ez a hang Jézus Krisztus hangja. A kegyelem hangja szól ma az énekekből és az igehirdetésből is - fogalmazta meg ifj. Csomós József a Tiszáninneni Református Egyházkerület ifjúsági referense. A fiatalok nyelvén elmondott igehirdetésében arra mutatott rá, hogy a kegyelem a legnagyszerűbb isteni cselekedet, amit értünk tett, ami elérhető és ingyen van mindenki számára, aki válaszol rá. Ezt követően a Schirhadasj & Band színvonalas koncertje hirdette tovább a kegyelem üzenetét.

A mintegy 800 embert megmozgató fiatalos alkalom este 7 óra után ért véget.

Rácsok András

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Ifjúsági nap a tiszáninneni kerületben

rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább