Bajkó Csaba fotóművész Bodrog partján van egy város... című kiállítása

2010. Oct 26., szerző: Adminisztrátor

Egy új fotókiállítás nyílt október 14-én a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának lépcsőházában, amely a Szentendrén élő Bajkó Csaba világhírű fotóművész által készített ötvenkét képet mutatja be az iskolavárosunkról.

Már két alkalommal is meg lehetett tekinteni ezeket a gyönyörű fotókat, először az idei Zempléni Művészeti Fesztiválon, azután a VIII. Magyar Borok Fesztiválján Krosznóban, a dél-lengyelországi testvérvárosunkban, ahol nagy nemzetközi sikert aratott.

A művész úr internetes összeköttetés segítségével személyesen üdvözölte a pataki diákokat és a tanárokat. Sárospatak nagyon sok szép és értékes látnivalóval dicsekedhet, amelyekre nem mindig tudunk elegendő figyelmet fordítani. Köztük van az egyedülálló, szobrokkal teli Iskolakertünk, amelynek nap mint nap szomorúan tapasztaljuk az elhanyagoltságát. Egyik költőnk szavaiból élve, azt kérdezzük: „Ha én iskolakert lennék, mindig tiszta lennék..?" Bajkó Csaba nemrég azt írta nekem az e-mailjében: „Szerencsés vagy, hogy Patakon élsz. Jó emberek élnek ott. :-)". Reméljük, hogy mindenkire gondolt és nem csak azokra, akik szívből szeretik az iskolavárost. A művész úr régóta foglalkozik a fotózással, ami életének az értelmét jelenti. A célja az, hogy valami nyoma maradjon a kulturális értékeinknek. Reméljük, hogy a jövendő generációk majd hasonlóan fogják látni a nevezetességeinket.

A kiállítás november 14-ig megtekinthető mindenki számára, utána november 22-én 15 órakor a Nagyvilágunk harmadik szemmel című lengyel fotókiállítást szeretnénk megnyitni az iskolában, amire szintén nagy szeretettel hívunk meg minden művészet iránt érdeklődő diákot.

Vozdvizsenszkij Vagyim

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Bajkó Csaba fotóművész Bodrog partján van egy város... című kiállítása

rss

Napi lelki táplálék

Jézus pedig ezt mondta neki: „Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!” Jn 8,11b

Jn 8,1–11

„Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!” (11). Milyen megdöbbentő ez a kettős mérce: a nőt el akarják ítéltetni Jézussal, a bűntárs férfit pedig nem. 

tovább

(1) „…nézzenek utána ennek…” (Ezsdrás 6,1–12)

MINDENT „RÖGZÍTENI” KELL.

– 1. Gyakran több idő és energia a folyamatok rögzítése, mint maga az érdemi munka. Mégis fontos, mert levédi az ügyet a papír, ha utánunk néznek (1–2); – valamint megőrzi azt a jövő számára is.

tovább

János 12,1–8 - Megmarad a szeretet

Milyen ellentét feszül ebben a néhány sorban! Megjelenik a túláradó, tékozló, odaadó szeretet, amivel Mária Jézus lábait megkeni. 

tovább

2019. február 18. hétfő

„Nem számoltatták el azokat az embereket, akikre rábízták a pénzt, hogy a munkavezetőknek adják, mert azok híven jártak el.” (2Kir 12:16)

 

tovább

Dsida Jenő: Legyetek őszinték

Lássátok, fáradt vagyok már
s nem bírok szavaitok labirintján
tévelyegni. Szeretem a nyugodt,
nyílegyenes, biztos utakat.

Legyetek őszinték, ne zúdítsatok
rám cifraszép szavakat,
mert el tudom viselni a meztelen
igét és ti is el kell, hogy viseljétek.

tovább