Bajkó Csaba fotóművész Bodrog partján van egy város... című kiállítása

2010. Oct 26., szerző: Adminisztrátor

Egy új fotókiállítás nyílt október 14-én a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának lépcsőházában, amely a Szentendrén élő Bajkó Csaba világhírű fotóművész által készített ötvenkét képet mutatja be az iskolavárosunkról.

Már két alkalommal is meg lehetett tekinteni ezeket a gyönyörű fotókat, először az idei Zempléni Művészeti Fesztiválon, azután a VIII. Magyar Borok Fesztiválján Krosznóban, a dél-lengyelországi testvérvárosunkban, ahol nagy nemzetközi sikert aratott.

A művész úr internetes összeköttetés segítségével személyesen üdvözölte a pataki diákokat és a tanárokat. Sárospatak nagyon sok szép és értékes látnivalóval dicsekedhet, amelyekre nem mindig tudunk elegendő figyelmet fordítani. Köztük van az egyedülálló, szobrokkal teli Iskolakertünk, amelynek nap mint nap szomorúan tapasztaljuk az elhanyagoltságát. Egyik költőnk szavaiból élve, azt kérdezzük: „Ha én iskolakert lennék, mindig tiszta lennék..?" Bajkó Csaba nemrég azt írta nekem az e-mailjében: „Szerencsés vagy, hogy Patakon élsz. Jó emberek élnek ott. :-)". Reméljük, hogy mindenkire gondolt és nem csak azokra, akik szívből szeretik az iskolavárost. A művész úr régóta foglalkozik a fotózással, ami életének az értelmét jelenti. A célja az, hogy valami nyoma maradjon a kulturális értékeinknek. Reméljük, hogy a jövendő generációk majd hasonlóan fogják látni a nevezetességeinket.

A kiállítás november 14-ig megtekinthető mindenki számára, utána november 22-én 15 órakor a Nagyvilágunk harmadik szemmel című lengyel fotókiállítást szeretnénk megnyitni az iskolában, amire szintén nagy szeretettel hívunk meg minden művészet iránt érdeklődő diákot.

Vozdvizsenszkij Vagyim

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Bajkó Csaba fotóművész Bodrog partján van egy város... című kiállítása

rss

Napi lelki táplálék

Miután megszűnt a zavargás, magához hívatta Pál a tanítványokat, bátorította őket, és elköszönve tőlük elindult Macedóniába. ApCsel 20,1

1Sám 28

„Miért kérdezel engem, ha az Úr eltávozott tőled, és az ellenséged lett?!” (16). Saulnak nem felel az Úr, hát megidézteti Sámuelt. 

tovább

(2) „…számos beszédben intette őket…” (Apostolok cselekedetei 20,1–6)

– Pál az efezusi események után több hónapot töltött a második missziói úton alapított macedóniai gyülekezetekkel: Filippi, Thesszalonika, Bérea (1). Az apostol itt számos beszédben intette őket (2), ahogy elköszönésekor az efezusiakat is.

tovább

EZSDRÁS 7, 21-28 - Csodálkozni és hálát adni

Az eseményektől lenyűgözve Ezsdrás Istent dicséri csodálatos tetteiért (27-28.). 

tovább

Jézus küldetése

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16)

tovább

Reményik Sándor: Csendes csodák

Ne várd, hogy a föld meghasadjon
És tűz nyelje el Sodomát.
A mindennap kicsiny csodái
Nagyobb és titkosabb csodák.

Tedd a kezedet a szívedre
Hallgasd, figyeld, hogy mit dobog,
Ez a finom kis kalapálás
Nem a legcsodásabb dolog?

tovább