SZIKrA a Csillagponton

2011. Jul 21., szerző: Adminisztrátor

A Zempléni Református Egyházmegyében szolgáló SZIKRA dicsőítő csoport (Siess Zempléni Ifjú Krisztust Akard) 2001 óta létezik. Céljuk Isten csodálatos országának hirdetése, valamint a keresztyén zene népszerűsítése a fiatalok körében. Nem volt ez másképp a Csillagponton sem. A közel másfél órás szerda esti programra a Kárpát-medence több részéről is érkeztek vendégek.

Fejér Zoltán, a pataki refi vallástanára, a csoport vezetője örült a látogatók magas létszámának, elmondása szerint minél többen vagyunk, annál több embernek adhatják át azt a csodálatos örömöt, amivel az éneklés során találkoznak. A Kárpát-medencei kapcsolatokkal összefüggésben Fejér Zoltán kiemelte, „fontos az együtt történő éneklés és példamutatás, és az, hogy közösen, együtt éljük meg az Istenbe vetett hit jelentőségét.” A jövőbeli terveket boncolgatva a csoportvezető elárulta, a zenekar a továbbiakban előreláthatóan Sárospatakon folytatja a munkáját.

Dancsó Zoltán csoporttag pozitív érzésekkel van a dicsőítések iránt. „Úgy érzem, az éneklés során az Úrnak lelke megérint bennünket, ezen keresztül pedig megláthatjuk és megérthetjük akaratát” – mondta. Amit a legjobban szeret a zenekarban az az, hogy a feleségével és a barátaival nemcsak a színpadon, hanem az életben is közösségben érzi magát.

A koncert alatt meghitt hangulat alakult ki, amit a résztvevők arcán is észre lehetett venni. A dallamok egyben a nyugalmat is jelentették Sárközi Andreának, akinek véleménye szerint a hétköznapi pörgések mellett szükség van az ilyen jellegű kikapcsolásra. Maksai Attila szerint minden nap kell, hogy legyen időnk arra, hogy el tudjunk csendesedni. „A zenének nagyon sok szegmensét lehet arra használni, hogy Isten közelében legyünk. Ilyenkor a stílusok között sincs olyan nagy átmenet, így van ez a Csillagponton is.”

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Jak 5,10b

2Sám 20

Egy önérzetes és sértődött izráeli ember, Seba megfújja a kürtöt, és magával rántja az izráelieket. Köztünk is vannak sértődött emberek, akik hangulatot keltve belerántanak másokat a lázadásba. 

tovább

(22) „…ezek azok a napok, amelyektől kezdve…nyugton lehettek…” (Eszter 9,20–32)

Végre nyugton lenni, békében élni még egy kicsit ebben a földi létben: örülni, enni és inni, egymást megajándékozni (20–22), a magunk szőlőjében és fügefája alatt (Mikeás 4,4). Valójában erre vágyunk; – így készülve az örök, aktív, üdvösséges nyugalomra.

 

tovább

RÓMA 3,21-24 - Micsoda ajándék!

Egy baráti házaspár néhány évvel ezelőtt hihetetlen ajándékot adott nekünk. Meghívtak minket, az öttagú családot egy kéthetes nyaralásra egy 4 csillagos szállodába, all inclusive ellátással! 

tovább

2017. október 31. kedd

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”(Rm 8:31)

 

tovább

Fejes Ádám: Kálvin

Munkás magányt, az írószobád nyugalmát
cserélted fel a genfi harcokért Te,
meg kellett tenned, egyedül csak Érte,
ki értünk vett fel átkot és keresztfát!

tovább