III. Érintettség – Magasság és mélység, dimenziók az érintésben

2011. Jul 22., szerző: Adminisztrátor

A pénteki nappal véget értek az idei Csillagpont főelőadásai, melyeket prof. Dr. Bagdy Emőke, a Károlyi Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének egyetemi tanára tartott. Az előadásokat követően százhuszonhat kiscsoport találkozott minden nap, hogy a táborozóknak segítsen a hallottak mélyebb átgondolásában, megélésében.

A találkozó első napján, szerdán az érintések családban betöltött szerepéről hallhattak a résztvevők, csütörtökön pedig az egymásra hangolódás fontosságáról, és annak lehetséges módjairól beszélgettek a fiatalok.

Dimenziók az érintésben

A péntek délelőtt folyamán az érintés dimenziói kerültek előtérbe, ahol a professzor asszony az isteni érintés fontosságát hangsúlyozta. A résztvevők többek között arról hallhattak, hogy a kölcsönös szeretetkapcsolat Istennel elengedhetetlen része egy boldog, harmonikus és egészséges életnek; illetve azt is megtudhatták, hogy a vallástól független boldogságkutatás eredményei teljes összhangban vannak a Biblia tanításával. Éltesd magadban a reményt! Bocsáss meg, ne tarts haragot! Adj hálát, köszönd meg! Szeresd felebarátodat! Többek között ezekre hívta fel a figyelmet Bagdy Emőke, majd elmondta, hogy „csakis Istenben találhatjuk meg a boldogságunkat, csakis ő töltheti be az Isten alakú űrt az életünkben.”

A mai világunkban rengeteg kapcsolati zűr van, ennek egyik oka, hogy virtuálisan éljük azokat. Szükség van arra, hogy valaki érthető nyelven beszéljen a fiataloknak a valódi kapcsolatok működéséről” – mondta a hét témájára reflektálva Paszternákné Tóth Júlia. Újdonsült anyukaként nagyon fontosnak tartja, hogy a szülők már a kezdetektől fogva merjenek testi kapcsolatot kialakítani a gyermekükkel, hiszen ez fontos a lelki egészség kialakulásának és megőrzésének szempontjából is.

Maksai Attila tapasztalatai alapján úgy véli, ebben az érzelemmentes világban az érintések sokszor üresnek tűnnek, és sokan a keresztyének közül is küzdenek azzal, hogy hol és hogyan találkozzanak Isten szeretetteljes érintésével. Rendkívül fontosnak tartja a hit gyakorlatban történő megjelenését, mely akár kézfogásban, ölelésben, vagy akár a szavakon keresztül nyilvánulhat meg.

Kojsza Péter

A negyedik nap életképeiből készült képgaléria: Rácsok András

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

III. Érintettség – Magasság és mélység, dimenziók az érintésben

rss

Napi lelki táplálék

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Jak 5,10b

2Sám 20

Egy önérzetes és sértődött izráeli ember, Seba megfújja a kürtöt, és magával rántja az izráelieket. Köztünk is vannak sértődött emberek, akik hangulatot keltve belerántanak másokat a lázadásba. 

tovább

(22) „…ezek azok a napok, amelyektől kezdve…nyugton lehettek…” (Eszter 9,20–32)

Végre nyugton lenni, békében élni még egy kicsit ebben a földi létben: örülni, enni és inni, egymást megajándékozni (20–22), a magunk szőlőjében és fügefája alatt (Mikeás 4,4). Valójában erre vágyunk; – így készülve az örök, aktív, üdvösséges nyugalomra.

 

tovább

RÓMA 3,21-24 - Micsoda ajándék!

Egy baráti házaspár néhány évvel ezelőtt hihetetlen ajándékot adott nekünk. Meghívtak minket, az öttagú családot egy kéthetes nyaralásra egy 4 csillagos szállodába, all inclusive ellátással! 

tovább

2017. október 31. kedd

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”(Rm 8:31)

 

tovább

Fejes Ádám: Kálvin

Munkás magányt, az írószobád nyugalmát
cserélted fel a genfi harcokért Te,
meg kellett tenned, egyedül csak Érte,
ki értünk vett fel átkot és keresztfát!

tovább