Véget ért a Csillagpont

2011. Jul 24., szerző: Adminisztrátor

Szabadtéri istentisztelettel és közös úrvacsorával zárult az idén ötödik alkalommal megrendezett Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó. A Tatai Olimpiai Edzőtáborban felállított nagyszínpad előtt több mint három és fél ezer fiatal adott hálát az elmúlt hét élményeiért.

Az istentisztelet során Varga Attila, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület főgondnoka köszöntötte a részvevőket. Az alkalmon Isten igéjét Százvai László kisvárdai lelkipásztor hirdette, az úrvacsorai szolgálatot pedig Máté László, a Tatai Református Egyházmegye esperese végezte.

Legyetek jellé!

 „Az érintések mind horizontális síkon, ember és ember kapcsolatában, mind vertikálisan, Isten és ember között is egyaránt meghatározó szerepet töltenek be” – hangsúlyozta Százvai László. Felhívta a figyelmet a Jézusról szóló örömhír hallása és meghallása közötti különbségre, majd elmondta, Isten tervében csalódásaink, kudarcaink, hirtelen összeroppanó, nagyképű álmaink, és titkos terveink, vágyaink is szerepelnek. A lelkipásztor a találkozás fontosságáról szólva a következőképpen fogalmazott: „A Csillagpont értelme, hogy az előre elkészített találkozásban Istennel és egymással is megerősítést nyerjünk. Küldetésünk, hogy jellé legyünk, akik mint a csillagok, sokakat vezetnek az Isten igazságára örökkön örökké.” Százvai László saját és református egyházunk felelősségét is abban látja, hogy merjük hittel és meggyőződéssel hallatni hangunkat Jézus Krisztus velünk, bennünk és értünk tett cselekedeteiről.

„Találkozni jöttem, találkoztam!”

Baráti kapcsolatok szövődése, új nézőpontok felfedezése, a társas és az Istennel való érintkezés fontossága. Leginkább ezeket az üzeneteket hordozta magában az idei Csillagpont az általunk megkérdezett fiatalok számára, akikkel a hazaindulás előtti percekben beszélgettünk. A lelki épülés szempontjából a különféle előadásokat, a kiscsoportos beszélgetéseket, és a szombat délelőtti istentiszteletet tartották meghatározónak. „Találkozni jöttem, találkoztam!” – mondta az egyik résztvevő, aki elégedetten tér haza, hiszen elmondása szerint érintésekben gazdag hetet tudhat maga mögött. Egy másik fiatal a búcsúzás pillanataiban azt mondta, „fontos, hogy a Csillagpont után is keressük Istent, és törekedjünk arra, hogy az Ő számára kedves életet éljünk!”

Kojsza Péter

Fotók: Kovács Zoltán, Európa Rádió

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Véget ért a Csillagpont

rss

Napi lelki táplálék

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Jak 5,10b

2Sám 20

Egy önérzetes és sértődött izráeli ember, Seba megfújja a kürtöt, és magával rántja az izráelieket. Köztünk is vannak sértődött emberek, akik hangulatot keltve belerántanak másokat a lázadásba. 

tovább

(22) „…ezek azok a napok, amelyektől kezdve…nyugton lehettek…” (Eszter 9,20–32)

Végre nyugton lenni, békében élni még egy kicsit ebben a földi létben: örülni, enni és inni, egymást megajándékozni (20–22), a magunk szőlőjében és fügefája alatt (Mikeás 4,4). Valójában erre vágyunk; – így készülve az örök, aktív, üdvösséges nyugalomra.

 

tovább

RÓMA 3,21-24 - Micsoda ajándék!

Egy baráti házaspár néhány évvel ezelőtt hihetetlen ajándékot adott nekünk. Meghívtak minket, az öttagú családot egy kéthetes nyaralásra egy 4 csillagos szállodába, all inclusive ellátással! 

tovább

2017. október 31. kedd

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”(Rm 8:31)

 

tovább

Fejes Ádám: Kálvin

Munkás magányt, az írószobád nyugalmát
cserélted fel a genfi harcokért Te,
meg kellett tenned, egyedül csak Érte,
ki értünk vett fel átkot és keresztfát!

tovább