A Magyarországi Református Egyház Elnökségének állásfoglalása a revideált Károli fordítással kapcsolatban

2012. Apr 12., szerző: Adminisztrátor

A Magyarországi Református Egyház a magyar nyelvű Biblia ügyének elkötelezett gondozója a reformáció korától kezdve. Az elmúlt 63 esztendőben először a Biblia Tanács, majd pedig a Magyar Bibliatársulat keretein belül - más egyházakkal együttműködve - végzi a Biblia szövegének gondozását, kiadását és terjesztését.

Az MRE ezért a Magyar Bibliatársulat által gondozott és kiadott bibliákat fogadja el istentiszteleti használatra és ajánlja az egyéni csendesség pillanataira. Az MRE a nemrégiben a Veritas Kiadónál megjelent revideált Károli fordítás szövegét nem ismeri, annak előállásával kapcsolatos információval nem rendelkezik, és a fent nevezett kiadóval a Biblia megjelentetésével kapcsolatban semmiféle kapcsolatban nem volt, és a mai napig sincs.

Az MRE Elnöksége ezúton is az érdeklődő egyháztagok figyelmébe ajánlja a Magyar Bibliatársulatnál jelenleg is folyó biblia-revideáló munkát, amely az 1990-es fordítás szövegének átdolgozását jelenti, és amely munkafolyamatot az érdeklődők a Reformátusok Lapja hasábjain, illetve a reformatus.hu oldalon is nyomon kísérhetik.

Budapest, 2012. április 11.

Dr.Bölcskei Gusztáv
püspök,
a Zsinat lelkészi elnöke

Dr. Huszár Pál
főgondnok,
a Zsinat világi elnöke

Eddig 1 hozzászólás érkezett!
Szóljon hozzá ön is!
rss

Napi lelki táplálék

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Jak 5,10b

2Sám 20

Egy önérzetes és sértődött izráeli ember, Seba megfújja a kürtöt, és magával rántja az izráelieket. Köztünk is vannak sértődött emberek, akik hangulatot keltve belerántanak másokat a lázadásba. 

tovább

(22) „…ezek azok a napok, amelyektől kezdve…nyugton lehettek…” (Eszter 9,20–32)

Végre nyugton lenni, békében élni még egy kicsit ebben a földi létben: örülni, enni és inni, egymást megajándékozni (20–22), a magunk szőlőjében és fügefája alatt (Mikeás 4,4). Valójában erre vágyunk; – így készülve az örök, aktív, üdvösséges nyugalomra.

 

tovább

RÓMA 3,21-24 - Micsoda ajándék!

Egy baráti házaspár néhány évvel ezelőtt hihetetlen ajándékot adott nekünk. Meghívtak minket, az öttagú családot egy kéthetes nyaralásra egy 4 csillagos szállodába, all inclusive ellátással! 

tovább

2017. október 31. kedd

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”(Rm 8:31)

 

tovább

Fejes Ádám: Kálvin

Munkás magányt, az írószobád nyugalmát
cserélted fel a genfi harcokért Te,
meg kellett tenned, egyedül csak Érte,
ki értünk vett fel átkot és keresztfát!

tovább