Református óvoda a város szívében

2014. Sep 12., szerző: Adminisztrátor

A Tetemvári Egyházközség fenntartásában, a Jókai Mór Református Általános Iskola tagintézményeként működik tovább a Szent László Úti Óvoda Miskolcon. Az intézményben 4 csoportban csaknem 100 gyereket nevelnek a 2014/15-ös tanévben.

Szülők és nevelők egyöntetűen támogatták, hogy óvodájuk egyházi intézményként nyissa meg kapuit az új tanévben. – A gyülekezet régi álma vált valóra azzal, hogy óvodát indíthatott. Hitoktatónk évek óta jár hittant tartani, így lényegében egy meglévő kapcsolatot építünk tovább – mesélte Almási Ferenc. A tetemvári lelkész elmondta, a gyülekezet fenntartásában már működik iskola, szeretnék, ha az óvoda ennek a veteményeskertje lenne a jövőben.

A két intézmény között teljes átjárhatóságot biztosítanak, azaz az óvodából kikerülő gyerekek nagy része továbbtanulhat majd az iskolában. – Az átvétel történelmi pillanat a gyülekezet és a miskolci reformátusok életében, hiszen a városban máshol nincs egyházközségi fenntartású református óvoda – tette hozzá.

Korábban hetente egy alkalommal tartottak hittanórát az óvodában, mostantól heti 2-3 órában szerveznek ilyen foglalkozást képzett pedagógusok segítségével. – A keresztyén értékeket szeretnénk továbbadni nem csak szavakban, hanem példamutató magatartással. A mai világban a gyerekek fejlődéséhez ezek elengedhetetlenek – emelte ki Szalontai Zoltánné tagintézmény-vezető.

Az intézmény 1982 óta működik, jól összeszokott munkatársi közössége 4 csoportban összesen 100 gyerekeket nevel az új tanévben. Újdonság, hogy minden reggel áhítatot tartanak, de a református jelleg megmutatkozik a köszönésben és az asztali áldásban is.

Az óvodavezető szintén fontosnak tartja az általános iskolával való kapcsolatot. A szoros együttműködés érdekében közös programokat és alkalmakat tartanak, illetve a gyülekezet egy olyan munkatársat is felfogad majd, aki egyfajta kapocsként lesz jelen az intézményekben.

Eddig 1 hozzászólás érkezett!
Szóljon hozzá ön is!

Kapcsolódó Galériák

Református óvoda a város szívében

rss

Napi lelki táplálék

Mert aki valamennyi törvényt megtartja, de akár csak egy ellen is vét, az valamennyi ellen vétkezett. Jak 2,10

2Sám 17,15–29

Ahítófel tanácsára nem hallgatnak, és ő felköti magát. Mikor Jézus ellenállt a kísértésnek, a kísértő eltávozott tőle. Ha ellenállunk a gonosznak, elfut tőlünk is (Jak 4,7). 

tovább

(19) „…másodszor is gyűjtöttek össze szüzeket…” (Eszter 2,19–23)

– Elgondolkodtató a feljegyzés: amikor a király számára ismét összegyűjtötték a szüzeket, Eszter ismét közéjük került. A szentíró fontosnak tartotta ezt a verset, annak ellenére, hogy ez az igevers a történet menetében törést és ellentmondást okoz.

 

tovább

PÉLDABESZÉDEK 3,1-4 - Dicséret és elismerés

Korábban, amikor édesanyám megjött a fodrásztól, mindig feszülten figyelt arra, mit is szól majd édesapám az új frizurájához. „Nem tűnik fel semmi?” – hallottam csalódott kérdését, amikor apámtól nem kapott dicsérő szavakat már köszönéskor. 

tovább

2017. október 23. hétfő

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 15:58)

 

            

tovább

Weöres Sándor: Ballada a három falevélről

Lehullott három falevél
észrevétlen az őszi ágról.
És jött a szél, a messzi szél,
egy messzi, másik, új világból -
Elröpült három falevél. 
- - - - - - - - - - - - - - -

tovább