Szeretethíd: elindult a regisztráció

2016. Feb 22., szerző: Adminisztrátor

Már lehet jelentkezni a 2016-os Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokra a www.szeretethid.hu oldalon.

Idén május 20-21-én rendezi meg a Szeretethidat a Magyar Református Szeretetszolgálat. A nyolcadik Kárpát-medencei református önkéntes napokra bárki jelentkezhet, aki szívesen segítene a környezetének vagy a körülötte élőknek, akár egyénileg vagy egy csoporttal közösen.

2015-ben 16000 jelentkező segédkezett szerte a Kárpát-medencében. A regisztráció május 8-án zárul, addig is minden fontos, hasznos és érdekes tudnivalót megtalálhatnak a www.szeretethid.hu oldalon. 

jobbadni.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

A fiú tiszteli atyját, a szolga az urát. Ha én atya vagyok, miért nem tisztelnek? Ha én ÚR vagyok, miért nem félnek engem? Mal 1,6a

Mal 1,6–14

Az ige tanítása szerint nem helyes az a gondolkodás, hogy „Istennek jó lesz az is”. Istennek a tökéletes jár, mert ő tökéletes – olvassuk Malakiás könyvében.

tovább

(6) „…átküldte Heródeshez…” (Lukács 23,6–12)

Mindenki hárít, zsigerből… A zsidók Pilátusra hárítanák Jézus ügyét, saját gyilkos indulatuk „balhéját”. Pilátus pedig Heródesre hárítana, ha ugyanis Jézus galileiai, akkor nem is hozzá tartozik az ügy, ezért átküldte Jézust és vádlóit Heródeshez (6–7). 

tovább

ESZTER 5,1-8 - Kedves Eszter!

Milyen bölcs vagy! Semmit nem hamarkodsz el. Pontosan tudod, milyen kevés hatalmad van tulajdonképpen, holott királyné vagy. Mégis minden lehetségest bevetsz annak érdekében, hogy megmentsd népedet. 

tovább

2017. október 14. szombat

„Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok.” (1Kor 3:16-17)

 

 

tovább

Galgóczy Erzsébet: Az én óhajom

Ha kis gerle volnék, lábaidhoz szállnék,
Holdvilágos csendes éjjel, Neked énekelnék.
Mikor a természet néma csendben pihen, 
Én oltárod közelében zengeném énekem.

tovább