A Vay a legkiemelkedőbb szakképzéssel foglalkozó intézmények között

2016. Febr 29., szerző: Adminisztrátor

A sárospataki Vay bekerült a magyarországi szakképzéssel foglalkozó intézmények közül a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által kiválasztott legkiemelkedőbb szervezetek közé.

A Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díj 2016 felhívására pályaművet nyújtott be az intézmény által oktatott szakmák vonatkozásában. A pályázat az iskola szeretetszolgálatbeli tevékenységeit hangsúlyozza a környezettudatos nevelési szemlélettel karöltve a hiányszakmák oktatása során. A programban kiemelt szerepet kap a hátrányos helyzetű tanulók szakmához juttatása és a keresztyén nevelési szemlélet – nyilatkozta Dr. Téglás Zsolt, igazgató. A Bíráló Bizottság 2016. január 29-i ülésén a motiváció kategóriában a végső forduló jelöltjei közé választotta a sárospataki szakképző iskolát. A nyertesek kihirdetésére ünnepélyes díjátadó keretében kerül sor 2016. március 3-án, melyen Dr. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, Dr. Heinz-Peter Behr, német nagykövet és Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke méltatja a végső forduló jelöltjeit. Remélhetőleg a többfordulós megmérettetés után a döntőben is elismerést szerez egyházkerületünk szakképző iskolája.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Akkor ő így szólt hozzájuk: „Ó, ti balgák! Milyen rest a szívetek arra, hogy mindazt elhiggyétek, amit megmondtak a próféták!...” Lk 24,25

Lk 24,13–27

A két tanítvány nem érti, hogyan halhatott meg Mesterük. Ők másra számítottak Jézustól, és nem ezt várták Istentől. 

 

tovább

(5) „…amíg az Urat kereste, sikert adott neki az Isten.” (2Krónikák 26,1-15)[1]

Ez egy szép egység, a hit és a siker kapcsolata. Uzzijá, Júda királya (Kr. e. 783-740), amíg az Urat kereste, sikeres volt az élete (6-15). – Merészelhetjük-e ezek után a hitet és a sikertelenséget egymás mellé tenni? 

tovább

5Mózes 31,9-13 - Örülni Istennek

Mi jut eszünkbe, ha a 'törvény' kifejezést halljuk? Én előírásokra és szabályokra gondolok. Ez csökkenti az örömöt, szigorú és korlátozó jellegű számomra.

tovább

2016. augusztus 29. hétfő

Ne ítélkezzünk

Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. (Mt 7,1)

 

tovább

Rudnyánszky Gyula: Isten áldása

Bármit cselekszünk, hasztalan, – 
Csak múló percnek épül; 
És eltűnik majd nyomtalan
Isten áldása nélkül!

tovább