A Vay a legkiemelkedőbb szakképzéssel foglalkozó intézmények között

2016. Febr 29., szerző: Adminisztrátor

A sárospataki Vay bekerült a magyarországi szakképzéssel foglalkozó intézmények közül a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által kiválasztott legkiemelkedőbb szervezetek közé.

A Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díj 2016 felhívására pályaművet nyújtott be az intézmény által oktatott szakmák vonatkozásában. A pályázat az iskola szeretetszolgálatbeli tevékenységeit hangsúlyozza a környezettudatos nevelési szemlélettel karöltve a hiányszakmák oktatása során. A programban kiemelt szerepet kap a hátrányos helyzetű tanulók szakmához juttatása és a keresztyén nevelési szemlélet – nyilatkozta Dr. Téglás Zsolt, igazgató. A Bíráló Bizottság 2016. január 29-i ülésén a motiváció kategóriában a végső forduló jelöltjei közé választotta a sárospataki szakképző iskolát. A nyertesek kihirdetésére ünnepélyes díjátadó keretében kerül sor 2016. március 3-án, melyen Dr. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, Dr. Heinz-Peter Behr, német nagykövet és Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke méltatja a végső forduló jelöltjeit. Remélhetőleg a többfordulós megmérettetés után a döntőben is elismerést szerez egyházkerületünk szakképző iskolája.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

„Amikor partra szállt, a város felől szembejött vele egy ember” Lk 8,27

Lk 8,26–39

„Amikor partra szállt, a város felől szembejött vele egy ember” (27). Jézus nem hivatalos külföldi látogatásra indul a túlsó partra. 

tovább

(4) „A város népe azonban meghasonlott…” (Apostolok cselekedetei 14,1-7)[1]

Ahol szól az Ige, ott meghasonlás támad (4), hiszen vannak, akik hisznek (1), vannak, akik nem (2); legyenek azok akár zsidók, akár „pogányok”. Akik nem hisznek, azok mindig ingerültek lesznek azokra, akik hitre jutottak.

tovább

2 Mózes 14,1-14 - Rettenetes!

Izráel népe nem ilyennek képzelte a szabadságot, ami most meneküléssel jár, és Isten még kitérőre is küldi őket. Mindez zsákutcának tűnik, és az izraeliták bizony csapdában érzik magukat. 

tovább

2016. június 25. szombat

 Emlékezz és emlékeztess! I. 

„Szeresd az Urat, a te Istenedet, és tartsd meg mindenkor, amit ő elrendelt: rendelkezéseit, döntéseit és parancsolatait!"

tovább

Sik Sándor: A néma Miatyánk

Hozzád, Veled, Neked,
Mondani egy utolsó éneket,
Imában ömleni Eléd,
Legutolsó, de hűséges cseléd...!
De jaj! ha nem igaz!
Szobám csupa por,
Kertem csupa gaz,
Csupa lelógó tört faág,
A templom messze, a könyv nehéz,
Ólomcsizmában toporog az ész.
És mégis, mégis, Ő van itt,
Immár tőlem el nem veszik.
Nap nap után, éj éj után
Én Téged hívlak, Miatyánk.

tovább