A Vay a legkiemelkedőbb szakképzéssel foglalkozó intézmények között

2016. Febr 29., szerző: Adminisztrátor

A sárospataki Vay bekerült a magyarországi szakképzéssel foglalkozó intézmények közül a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által kiválasztott legkiemelkedőbb szervezetek közé.

A Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díj 2016 felhívására pályaművet nyújtott be az intézmény által oktatott szakmák vonatkozásában. A pályázat az iskola szeretetszolgálatbeli tevékenységeit hangsúlyozza a környezettudatos nevelési szemlélettel karöltve a hiányszakmák oktatása során. A programban kiemelt szerepet kap a hátrányos helyzetű tanulók szakmához juttatása és a keresztyén nevelési szemlélet – nyilatkozta Dr. Téglás Zsolt, igazgató. A Bíráló Bizottság 2016. január 29-i ülésén a motiváció kategóriában a végső forduló jelöltjei közé választotta a sárospataki szakképző iskolát. A nyertesek kihirdetésére ünnepélyes díjátadó keretében kerül sor 2016. március 3-án, melyen Dr. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, Dr. Heinz-Peter Behr, német nagykövet és Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke méltatja a végső forduló jelöltjeit. Remélhetőleg a többfordulós megmérettetés után a döntőben is elismerést szerez egyházkerületünk szakképző iskolája.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ekkor így kiáltott fel: „Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtam!” Lk 18,38

Lk 18,35–43

„És azonnal megjött a szeme világa, és követte őt, dicsőítve Istent. Amikor ezt látta az egész nép, dicsőítette Istent” (43). 

tovább

(19) „Elkészíttette Salamon az Isten háza összes felszerelését…” (2Krónikák 4)

A templom felszerelésének részletes leírása is kifejezi az ember helyzetét: tisztulásra van szükségünk, mert életünk csak mások feláldozásával lehetséges. Az egész istentiszteleti áldozati kultusz ennek kifejezése. 

tovább

4Mózes 14,20-25 - Vetés és aratás

„Olyan szemét vagy!” – kiabál a lányom, és megsemmisítő pillantásokat lövell felém. „Amikor nem tudod, hogy mit tegyél, akkor nyomás alá helyezel engem és elkezdesz valamit megtiltani nekem.” 

tovább

2016. július 27. szerda

Kicsoda Jézus Krisztus? – Lelki kőszikla

Kőszikla! Cselekedete tökéletes, mert minden ő útja igazság! Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes ő! (5Móz 32,4)

És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, amely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt. (1Kor 10,4)

 

tovább

Barabás Éva: Lelkiismeret

Különös bíró.

Nevetést szüntet.

Szavára szíved

torkodban lüktet.

Szól, ha valami

szokatlan történt,

vagy ha átvágtál

íratlan törvényt.

tovább