Családi mozaik

2019. Feb 19., szerző: Adminisztrátor

Egyhetes programsorozatot szervezett a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség a Házasság hetén. Az előadásokat a Deszkatemplomban tartották, ahová minden felekezetből és korosztályból vártak érdeklődőket.

Idén február 10. és 17. között rendezték a Házasság hetét. A központi programokon túl országszerte több száz eseményt szerveztek a civil szervezetek, önkormányzatok és az egyházközségek. A közel két évtizede Angliából indult kezdeményezés minden esztendőben igyekszik ráirányítani a figyelmet a házasság és a család fontosságára.

Hazánkban ez volt a 12. eseménysorozat, melyhez a tetemvári gyülekezet rendhagyó módon, egész estés előadásokkal csatlakozott. Ezúttal egy héten keresztül házaspárok meséltek megismerkedésükről, kapcsolatukról, a családi élet szépségeiről és kihívásairól. A bizonyságtevők között volt lelkész, presbiter, bíró és gyógytornász is.

Mint Almási Ferenc elmondta: a résztvevők minden este különböző történeteket hallgathattak meg, a „bibliai alap” mégis ugyanaz volt.
– Ebben a folyton változó világban nincsenek mindenki számára érvényes receptek. Isten alapelvei viszont örökkévalók, ezekhez kell igazítani az életünket – fogalmazott a lelkész.

Almási Ferenc a programsorozat vasárnapi záró istentiszteletén hangsúlyozta: a boldog családi élet feltétele a hívő házastársi kapcsolat, az Istennel való imádság és az aktív, keresztyén közösség. Beszélt arról is, hogy Isten más-más szerepet szán a férfinak és a nőnek a házasságban, hogy kiegészítsék egymást, majd reagált arra a napokban megjelent hírre, miszerint Franciaországban mostantól „apa” és „anya” helyett az „1-es és 2-es számú szülők” elnevezést használják az iskolákban. Igehirdetésében megerősítette: a házasság Istentől való intézmény, amely egy férfi és egy nő életre szóló szövetsége.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Családi mozaik

rss

Napi lelki táplálék

De vigyázz, ne feledkezzél el Istenedről, az ÚRról oly módon, hogy nem tartod meg parancsolatait, döntéseit és rendelkezéseit… 5Móz 8,11

5Móz 8

„Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az Úr...” (2). Három dologban erősíthet meg minket ez a rész:

tovább

(27) „A szombat lett az emberért…” (Márk 2,23–28)

KELL A TÖRVÉNY, mert a bűnnel teli világban csak a törvény tarthat rendet, egyébként belesüllyednénk a gonosz káoszba.

 

tovább

2 SÁMUEL 12,13–25 - Nincs menekvés

Gyerekkorom óta nem látok az egyik szememre. Majdnem 10 évvel ezelőtt társult hozzá még egy csomó más szemprobléma is, amelyek mind a mai napig, hol jobban, hol kevésbé jelen vannak. 

tovább

2018. május 23.

„…üldözés következtében szétszóródtak…” (ApCsel 11:19)

 

       

tovább

Somogyi Imre: Pünkösd napja

Aki nem tud a hit szárnyán
A magasba szállni,
Nem is tud a Megváltónak
Szentlelkére várni.

Ó, emberek! Krisztus nélkül
Mit ér ünnepléstek?
Nincs ott pünkösd, nincs ott áldás,
Ahol nincs Szentlélek.

tovább