Családi mozaik

2019. Feb 19., szerző: Adminisztrátor

Egyhetes programsorozatot szervezett a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség a Házasság hetén. Az előadásokat a Deszkatemplomban tartották, ahová minden felekezetből és korosztályból vártak érdeklődőket.

Idén február 10. és 17. között rendezték a Házasság hetét. A központi programokon túl országszerte több száz eseményt szerveztek a civil szervezetek, önkormányzatok és az egyházközségek. A közel két évtizede Angliából indult kezdeményezés minden esztendőben igyekszik ráirányítani a figyelmet a házasság és a család fontosságára.

Hazánkban ez volt a 12. eseménysorozat, melyhez a tetemvári gyülekezet rendhagyó módon, egész estés előadásokkal csatlakozott. Ezúttal egy héten keresztül házaspárok meséltek megismerkedésükről, kapcsolatukról, a családi élet szépségeiről és kihívásairól. A bizonyságtevők között volt lelkész, presbiter, bíró és gyógytornász is.

Mint Almási Ferenc elmondta: a résztvevők minden este különböző történeteket hallgathattak meg, a „bibliai alap” mégis ugyanaz volt.
– Ebben a folyton változó világban nincsenek mindenki számára érvényes receptek. Isten alapelvei viszont örökkévalók, ezekhez kell igazítani az életünket – fogalmazott a lelkész.

Almási Ferenc a programsorozat vasárnapi záró istentiszteletén hangsúlyozta: a boldog családi élet feltétele a hívő házastársi kapcsolat, az Istennel való imádság és az aktív, keresztyén közösség. Beszélt arról is, hogy Isten más-más szerepet szán a férfinak és a nőnek a házasságban, hogy kiegészítsék egymást, majd reagált arra a napokban megjelent hírre, miszerint Franciaországban mostantól „apa” és „anya” helyett az „1-es és 2-es számú szülők” elnevezést használják az iskolákban. Igehirdetésében megerősítette: a házasság Istentől való intézmény, amely egy férfi és egy nő életre szóló szövetsége.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Családi mozaik

rss

Napi lelki táplálék

A tanítványok pedig valamennyien elhatározták, hogy aszerint, amint kinek-kinek módjában áll, valami segítséget küldenek. ApCsel 11,29

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot. Ha keresed, megtalálhatod. De ha elhagyod őt, akkor félreállít téged végleg” (9). 

tovább

(29) „A tanítványok pedig valamennyien elhatározták…” (Apostolok cselekedetei 11,27–30)

A jeruzsálemi zsidókeresztyén és az antiókhiai pogánykeresztyén gyülekezet áldott kapcsolatban voltak egymással, mert noha más gyökerekkel kapaszkodtak a talajba, éltetőjük nem a kapaszkodó gyökér, hanem ugyanaz a „talaj” volt, maga az Úr Jézus Krisztus. 

tovább

LUKÁCS 14,7–14 - A megfelelő helyen

„A Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete tisztelettel meghívja..” Ez állt az Evangélikus Egyház külföldi missziója búcsúünnepségére szóló meghívóján. Mint egy álomban! 

tovább

2017. augusztus 19. szombat

Kicsoda Jézus Krisztus? – Mester

Mester, követlek téged, akárhova mégy. (Mt 8,19)

 

tovább

Ének Szent István királyról

Szent István király, Istennek szolgája,

Christus hitinek igaz plántálója,

Bálványozásnak eltávoztatója

És elrontója.

 

Kegyes voltából irgalmas Istennek,

Adatott mennyből a magyar nemzetnek,

Hogy őáltala útját igaz hitnek,

Tanulná, s szentségnek.

tovább