Családi mozaik

2019. Feb 19., szerző: Adminisztrátor

Egyhetes programsorozatot szervezett a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség a Házasság hetén. Az előadásokat a Deszkatemplomban tartották, ahová minden felekezetből és korosztályból vártak érdeklődőket.

Idén február 10. és 17. között rendezték a Házasság hetét. A központi programokon túl országszerte több száz eseményt szerveztek a civil szervezetek, önkormányzatok és az egyházközségek. A közel két évtizede Angliából indult kezdeményezés minden esztendőben igyekszik ráirányítani a figyelmet a házasság és a család fontosságára.

Hazánkban ez volt a 12. eseménysorozat, melyhez a tetemvári gyülekezet rendhagyó módon, egész estés előadásokkal csatlakozott. Ezúttal egy héten keresztül házaspárok meséltek megismerkedésükről, kapcsolatukról, a családi élet szépségeiről és kihívásairól. A bizonyságtevők között volt lelkész, presbiter, bíró és gyógytornász is.

Mint Almási Ferenc elmondta: a résztvevők minden este különböző történeteket hallgathattak meg, a „bibliai alap” mégis ugyanaz volt.
– Ebben a folyton változó világban nincsenek mindenki számára érvényes receptek. Isten alapelvei viszont örökkévalók, ezekhez kell igazítani az életünket – fogalmazott a lelkész.

Almási Ferenc a programsorozat vasárnapi záró istentiszteletén hangsúlyozta: a boldog családi élet feltétele a hívő házastársi kapcsolat, az Istennel való imádság és az aktív, keresztyén közösség. Beszélt arról is, hogy Isten más-más szerepet szán a férfinak és a nőnek a házasságban, hogy kiegészítsék egymást, majd reagált arra a napokban megjelent hírre, miszerint Franciaországban mostantól „apa” és „anya” helyett az „1-es és 2-es számú szülők” elnevezést használják az iskolákban. Igehirdetésében megerősítette: a házasság Istentől való intézmény, amely egy férfi és egy nő életre szóló szövetsége.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Családi mozaik

rss

Napi lelki táplálék

„…Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” Jn 13,35

Jn 13,31–35

A Biblia talán legszebb sorait olvashattuk ma. Ezekben az igékben meglátjuk tisztán, világosan a keresztyén életfeladatot: „...szeressétek egymást...” (34). 

tovább

(5) „Az Úr van jobbodon…” (Zsoltárok 110)

Ez egy messiás-zsoltár, illetve király-zsoltár, a műfaja szerint.

– 1. Az élő Isten az Úr. Ő az egyetlen király. Őrajta kívül nincs más. Ez ennek a zsoltárnak legfontosabb üzenete. Aki az Úr jobbján ül, az Őt képviseli, képviselheti. Nincs ennél nagyobb méltóság.

tovább

1Sámuel 9,1-13 - Áldott szerencsétlenség

A szamarak elvesztése abban az időben nagy veszteség volt. Hogy mennyire értékesek voltak a család számára az állatok, felismerhető abban, hogy Kís nemcsak a szolgáját, de saját fiát is elküldi. 

tovább

2018. március 22.

Isten oltókése

Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim. (Jn 15,8)

 

tovább

Stefura Erzsébet: Virágvasárnaptól-Golgotáig

Erre fog jönni, ahol én lakom!
Minden virágom eléje rakom,
S hova nem jut, majd köntösöm teszem,
Hozsánnázva kiáltom lelkesen:
Óh, jöjj, lakozz velem!

tovább