Húsvétra készültek az egervölgyi női szolgálók

2019. Apr 16., szerző: Adminisztrátor

Az Egervölgyi Református Egyházmegye női szolgálóinak rendeztek csendes napot a mezőkövesdi Művelődési Házban virágvasárnapon. A húsvétra készülő találkozó témája a keresztyén női identitás volt.

Gordosné Balogh Eszter a tirek.hu érdeklődésére elmondta: a húsvéti csendes napot több mint tíz éve minden esztendőben megszervezik. “Idén is szerettük volna folytatni a hagyományt, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a különböző területeken szolgáló nők egymás hitét erősítve összegyűljenek és erőt gyűjtsenek az ünnephez közeledve” – fogalmazta meg a program célkitűzéseit a mezőkövesdi lelkipásztor. A rendezvénynek közösségépítő ereje is van, hiszen lehetőséget ad a találkozásra és a tapasztalat cserére.


A lelkipásztor emlékeztetett: ahogy az asszonyoknak fontos szerepük volt a feltámadás történetben, úgy a mai gyülekezeti életben is nélkülözhetetlenek. Egyre több női presbiter van és sokan szolgálnak kántorként vagy idős gondozóként a közösségekben. “Nőnek lenni szép, de nehéz feladat” – mondta a rendezvényen Gordosné Balogh Eszter, aki hozzátette: a találkozó központi témájául idén a keresztyén női identitást választották.


dr. Kis Médea pszichológus lelkipásztor a keresztyén női identitásról tartott előadást, amelyben beszélt a nőket érintő 21. századi kihívásokról, a szerepfelfogásokról és azok változásairól, illetve a munkahely és a család párhuzamáról a nők életében.


A közös énektanulás és dicsőítés között Nagy Zsoldos Eszter tartott áhítatot. A bükkábrányi lelkipásztor virágvasárnap alkalmából Jézus jeruzsálemi bevonulását idézte fel. Rávilágított, hogy miközben királyként, ujjongva fogadta a tömeg, Jézus “elsiratta” Jeruzsálemet kifejezve ezzel felénk való szeretetét. “Mi nők és asszonyok is sokszor küzdünk a könnyeinkkel. Sokszor megsiratjuk magunkat, túl nagy teher nehezedik ránk, aggódunk gyermekünkért vagy házasságunkért. Jó felismerni, hogy az Úr Jézus Krisztus ott van a mélységeinkben és elhozza számunkra a megbékélést!”

Szöveg és képek: Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Húsvétra készültek az egervölgyi női szolgálók

rss

Napi lelki táplálék

Tudja meg tehát Izráel egész háza teljes bizonyossággal, hogy Isten Úrrá és Krisztussá tette őt: azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek. ApCsel 2,36

Bír 20,29–48

„Az Úr ugyanis vereséget mért Benjáminra Izráel előtt...” (35). A testvérháború a végkifejlet felé tart. 

tovább

(36) „…Úrrá és Krisztussá tette Őt az Isten…” (Apostolok cselekedetei 2,29–36)

EMLÉKEZZ!

– 1. Emlékezz a halálra! Dávid meghalt, eltemették, sírja takarja tetemét ma is (29). Sok nagyság volt, van és lesz közöttünk. Mivel egyre többen vannak, egyre inkább nincsenek. 

tovább

LUKÁCS 10,17–20 - Örömujjongás 1

A két évvel ezelőtti húsvéthétfőn a munkatársainkkal együtt ünnepeltük, hogy a templomunk mögötti élményparknak, a „húsvétkert”-nek több mint ezer látogatója volt. 

tovább

2018. július 21.

„...magam is áldozattá leszek a ti lelketekért” (2Kor 12:15)

  

tovább

Lukátsi Vilma: Nyári dal

... hullámzik az aranysárga tenger,
a szélein pipacs, búzavirág...

tovább