Megújult a templom Kisgyőrben

2019. Jun 17., szerző: Adminisztrátor

Felújították a református templomot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kisgyőrben. Lecserélték a műemlék épület tetőszerkezetét, helyreállították az ülőpadokat és a toronyórát, valamint a templomkülső is megújult. Az elvégzett munkákért június 10-én, hétfőn hálaadó istentiszteletet tartottak a településen.

A késő barokk stílusú templom 1776-ban épült. - Az elmúlt évtizedekben sok minden elérett az épületen, ezért eljött az ideje, hogy egy átfogó karbantartást végezzünk - indokolta a renoválást Domahidi Ernő lelkipásztor, aki hozzátette: szerencsés helyzetben van, hiszen elődei folyamatosan törődtek a templommal.

A legnagyobb munka a tetőszerkezet cseréje volt, ami egy korábbi vihar során szinte teljesen megrongálódott. Kicserélték az ajtókat és az ablakokat, valamint  megjavították az 1999-ben készült toronyórát is. A több éven át tartó beruházás hozzávetőleg 50 millió forintba került, amelyet pályázati forrásból és adományokból finanszírozott az egyházközség.

Mint azt a lelkipásztor a tirek.hu érdeklődésére elmondta: a templomtoronyban két jó állapotban lévő harang teljesít szolgálatot. Mindkettő acélból készült Diósgyőrben, az első világháború után. A rendszeres karbantartásnak köszönhetően szintén jól működik az egyházközség orgonája, amit 1936-ban készítettek.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

…csak próbára tesz benneteket Istenetek, az ÚR, hogy megtudja, valóban teljes szívvel és lélekkel szeretitek-e Isteneteket, az URat. 5Móz 13,4b

1Móz 27,34–46

„Ézsau azonban bosszút forralt Jákób ellen…” (41). Forraltál már bosszút téged ért sérelem miatt? A Jézus nélküli ember maga próbál elégtételt venni. 

tovább

(19) „…de az élet gondja, a gazdagság csábítása…” (Márk 4,1–20)

BOLDOGOK, VAGY TANÚSKODÓK?

– 1. Nézzük meg az akadályokat ott, ahol a sziklás talajra és a tövisek közé hullott a mag, ezért nem tudott növekedni.

tovább

2 SÁMUEL 18,1–18 - Atyai szeretet

"Hogy engedheted meg a fiadnak ezt a viselkedést veled szemben? Ne haragudj, de ahogy veled bánik, az minősíthetetlen.” Eképpen háborodtam föl egyik ismerősöm gyermekének tiszteletlen viselkedésén. 

tovább

2018. május 29.

Ezekben a napokban próféták jöttek le Jeruzsálemből Antiókhiába. Előállt egyikük, név szerint Agabosz, és a Lélek által megjövendölte, hogy nagy éhínség lesz az egész földön. Ez be is következett Klaudiusz idejében. A tanítványok pedig valamennyien elhatározták, hogy aszerint, amint kinek-kinek módjában áll, valami segítséget küldenek a Júdeában lakó testvéreknek. Ezt meg is tették, és elküldték Barnabással és Saullal a gyülekezet elöljáróihoz.(ApCsel 11:27-30)

 

tovább

Ölbey Irén: Angyalének mennybemenetel napján

Áldottak legyenek a füvek és a fák
és áldott legyen a földön minden virág
és áldott legyen az út, áldott legyen a kő,
mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő.
Alleluja! 

 

tovább