Megújult a templom Kisgyőrben

2019. Jun 17., szerző: Adminisztrátor

Felújították a református templomot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kisgyőrben. Lecserélték a műemlék épület tetőszerkezetét, helyreállították az ülőpadokat és a toronyórát, valamint a templomkülső is megújult. Az elvégzett munkákért június 10-én, hétfőn hálaadó istentiszteletet tartottak a településen.

A késő barokk stílusú templom 1776-ban épült. - Az elmúlt évtizedekben sok minden elérett az épületen, ezért eljött az ideje, hogy egy átfogó karbantartást végezzünk - indokolta a renoválást Domahidi Ernő lelkipásztor, aki hozzátette: szerencsés helyzetben van, hiszen elődei folyamatosan törődtek a templommal.

A legnagyobb munka a tetőszerkezet cseréje volt, ami egy korábbi vihar során szinte teljesen megrongálódott. Kicserélték az ajtókat és az ablakokat, valamint  megjavították az 1999-ben készült toronyórát is. A több éven át tartó beruházás hozzávetőleg 50 millió forintba került, amelyet pályázati forrásból és adományokból finanszírozott az egyházközség.

Mint azt a lelkipásztor a tirek.hu érdeklődésére elmondta: a templomtoronyban két jó állapotban lévő harang teljesít szolgálatot. Mindkettő acélból készült Diósgyőrben, az első világháború után. A rendszeres karbantartásnak köszönhetően szintén jól működik az egyházközség orgonája, amit 1936-ban készítettek.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Így szól a Szentlélek: Azt a férfit, akié ez az öv, így kötözik meg Jeruzsálemben a zsidók, és pogányok kezébe adják. ApCsel 21,11b

2Krón 32

„Talán a ti istenetek meg tud majd benneteket menteni a kezemből?!” (14) – kérdezi magabiztosan az ellenséges Szanhérib, asszír király. 

tovább

(14) „Legyen meg az Úr akarata!” (Apostolok cselekedetei 21,1–16)

Sok az akarnok ezen a világon. Az ember legnagyobb bűne az akarnokság, amivel a legnemesebb eszmék mögé bújva is csak saját magát képviseli. ISTEN AKARATA az egyetlen tökéletes akarat. Isten akarata az élet, az örök élet, az üdvösség.

tovább

EZSDRÁS 9,1-6.15 - Belső újrakezdés

A korábban már hazaérkező zsidók nehéz vétekkel terhelődtek. Ezsdrás mélyen megérintődik, amikor azt hallja, hogy egy központi témában nem Isten törvényét követik. 

tovább

2017. szeptember 21. csütörtök

A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket Isten tanított az egymás iránti szeretetre, és mert gyakoroljátok is ezt minden testvér iránt egész Macedóniában. De kérünk titeket, testvéreim, hogy egyre inkább gyarapodjatok ebben… (1Thess 4:9-10)

 

tovább

ifj. Bartha Sándor: Elfáradtunk?

Még távol a csúcs.
Még nagyon messze.
Ködfoszlányok és felhők fedte,
messzi csúcs.
Ólomléptekkel, kőnehéz szívekkel
araszolunk felé,
s míg magunknak bíztatón suttogunk:
menni, menni kell!

tovább