Református a megye legjobb általános iskolája

2019. Nov 13., szerző: Adminisztrátor

Borsod-Abaúj-Zemplén megye legjobb általános iskolája a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola. A rangsort a legjobbiskola.hu közölte a kompetenciamérések alapján.

Az országos kompetenciamérések alkalmával az általános iskolákban minden 6. és 8. évfolyamos tanuló szövegértési és matematika feladatlapot tölt ki. A mérés figyelembe veszi a tanulók szociokulturális hátterét és a szülők iskolai végzettségét is.

Az intézmény az országos rangsorban is előkelő helyen szerepel: a 2442 iskola közül a 19. A kiemelkedő teljesítményről megkérdeztük Mészáros Csabát, az iskola igazgatóját, aki elmondta: büszkék az eredményre, ami a tanárok sikeres munkájának, a tanulók szorgalmának és a szülői háttérnek köszönhető.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában működő intézményben kiemelt figyelmet fordítanak a keresztyén nevelésre és a tehetséggondozásra is. “Fontos a lexikális tudás és az, hogy a megtanult ismereteket gyakorlatban is tudják alkalmazni a gyerekek” - mondta Mészáros Csaba. Hozzátette: örülnek a sikernek és céljuk, hogy eredményüket hosszú távon fenntartsák.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

„…Én elküldtelek titeket, hogy azt arassátok, amiért nem ti fáradtatok: mások fáradoztak érte, ti pedig az ő munkájukba álltatok be.” Jn 4,38

Jel 21,9–27

„Nem láttam templomot a városban…” (22). A „teljesen új” az Is-tentől való, benne az Úr dicsősége ragyog. 

tovább

(10) „De ez a nap az Úré…” (Jeremiás 46,1–12)

AZ ÚR NAPJA.

– 1. Olyan az ember, olyanok a népek, olyan a bűn önzése, mint a Nílus, amikor árad: zúg, eláraszt, elborít, elpusztít (7–8). Félelmetes és határtalan az ember nyomorúsága; – amely egyszerre szenved saját magától, saját testi és lelki bajaitól; – ugyanakkor szenvedést okoz másoknak, mert nem „fér a bőrébe”, állandóan készülődik valamire (3–4).

tovább

Lukács 6, 36–38 - Egyedül Isten ítélkezik!

Konzervatív gyülekezetbe járok, és teológiát tanultam az egyetemen. Pontosan emlékszem még az első szemináriumomra. 

tovább

2018. január 24. szerda

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban. (Fil 4:19)

 

tovább

Wass Albert: Tél

Templomi csöndben, 
Éjjeli ködben 
Aszkéta-ágat zörrent a szél, 
Valahol messze, 
Csillag szemekre 
Szürke ködfátylat borít a Tél. 

tovább