Református a megye legjobb általános iskolája

2019. Nov 13., szerző: Adminisztrátor

Borsod-Abaúj-Zemplén megye legjobb általános iskolája a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola. A rangsort a legjobbiskola.hu közölte a kompetenciamérések alapján.

Az országos kompetenciamérések alkalmával az általános iskolákban minden 6. és 8. évfolyamos tanuló szövegértési és matematika feladatlapot tölt ki. A mérés figyelembe veszi a tanulók szociokulturális hátterét és a szülők iskolai végzettségét is.

Az intézmény az országos rangsorban is előkelő helyen szerepel: a 2442 iskola közül a 19. A kiemelkedő teljesítményről megkérdeztük Mészáros Csabát, az iskola igazgatóját, aki elmondta: büszkék az eredményre, ami a tanárok sikeres munkájának, a tanulók szorgalmának és a szülői háttérnek köszönhető.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában működő intézményben kiemelt figyelmet fordítanak a keresztyén nevelésre és a tehetséggondozásra is. “Fontos a lexikális tudás és az, hogy a megtanult ismereteket gyakorlatban is tudják alkalmazni a gyerekek” - mondta Mészáros Csaba. Hozzátette: örülnek a sikernek és céljuk, hogy eredményüket hosszú távon fenntartsák.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mózes, aki azt mondta Izráel fiainak: Prófétát támaszt nektek az Isten testvéreitek közül, olyat, mint én. ApCsel 7,37

2Móz 34,29–35

„…leplet tett Mózes az arcára” (33). A mennyei dicsőség fénye túl vakító volt a földi szemek számára. Ezért került lepel Mózes arcára, miután lejött a Sínai-hegyről. 

tovább

(34) „…hogy megszabadítsam őket.” (Apostolok cselekedetei 7,17–43)

István beszéde az Úr szabadító tetteire úgy mutatott rá, hogy meghirdette: Isten szabadítása Jézus Krisztusban teljesedett be (7,52–53). Ma is ez a bibliai írásmagyarázat egyetlen módja és lehetősége, amit megáld az Isten. A többi mind retorikai bűvészkedés, gyarló emberi öncélok szolgálatában.

 

 

tovább

LUKÁCS 13,18–21 - Apró dolog nagy hatással

Azok az emberek, akik hallgatták Jézust, és tanúi voltak az asszony meggyógyításának, le voltak nyűgözve. Végre megérkezett a várva várt Szabadító, akivel új korszak kezdődhet. 

tovább

2017. augusztus 4. péntek

Istenben való boldogság

Ne félj, mert nem vallasz szégyent, ne pironkodj, mert nem ér gyalázat! Ifjúkorod szégyenét is elfelejted, özvegységed gyalázatára többé nem emlékezel. Mert aki alkotott, az a férjed, akinek Seregek Ura a neve, és aki megváltott, az Izráel Szentje, akit az egész föld Istenének hívnak. (Ézsaiás 54, 4-5)

tovább

Gerzsenyi Sándor: Mindenki téged keres

Becsöngetett egy imbolygó alak.
TÉGED keresett, gondolom.
Tudják ezek, kitől remélhető
Néhány forintnyi irgalom.

tovább