Bemutatták Viola Judit szakácskönyvét

2019. Dec 17., szerző: Adminisztrátor

A miskolci Genius Könyváruházban dedikálta eddigi könyveit, köztük legújabb kötetét Viola Judit álnéven író református lelkipásztor. „Ételek és életek” című szakácskönyvében valós történetekbe ágyazott recepteket kínál a szerző, amelyek már többször is a családi asztalra kerültek.

A könyvbemutató vendégeit először Kondás Vilmos, a könyváruház vezetője köszöntötte, aki elmondta, hogy mint minden férfi, ő is szereti a hasát, majd megjegyezte, hogy a kötetben kedvére való ételek kaptak helyet. „Azt vallom, hogy a családon belül a legösszetartóbb erő az étkezés” - szögezte le az igazgató, aki szerint jó egy-egy finom étel mellett beszélgetni.


A szerzővel Rácsok András a ReForrás egyházkerületi lap felelős szerkesztője beszélgetett. Viola Judit a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a kötet nem tipikus szakácskönyv. „Az ételeket minden háziasszony könnyen el tudja készíteni, amik érdekesebbek, azok a receptekhez tartozó, novellaszerű történetek. Ezek részben az írói képzelet termékei és vannak benne családi vagy gyülekezeti vonatkozásúak is.”


A könyvben található írások a Tiszáninneni Református Egyházkerület magazinjában jelentek meg először. Az ételek évszakokhoz kapcsolódnak és olyan alapanyagokból készülnek, amelyek könnyen beszerezhetők. Viola Judit azt mondta, hogy a főzés számára nem kötelesség, hanem élvezet. A kihívást pedig abban látja, hogy kitalálja, mit készítsen. „Kell, hogy az ember szeresse azt, amit csinál, mert máshogy nem lehet alkotni” - fogalmazott a könyvbemutatón.


Viola Judit kiemelte, hogy az étel közösséget teremt. „Sokkal boldogabb családok lennének a magyar családok, ha lenne idejük arra, hogy egy jól megfőzött vacsora mellett megbeszélik a saját dolgaikat és a világ folyását. A lényegi dolgok a konyhaasztalnál dőlnek el. Az újságnak és a könyvnek is küldetése, hogy felnyissa az emberek szemét, hogy ez mennyire fontos.”

A református lelkész érdeklődésünkre elárulta, hogy Aba Amádé élettörténetét feldolgozó történelmi regénysorozatán is folyamatosan dolgozik. A Sasok a viharban következő, 4. része jövő év elején jelenik majd meg a könyvesboltokban.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Bemutatták Viola Judit szakácskönyvét

rss

Napi lelki táplálék

Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Jn 14,27a

Lk 20,1–8

A templomtisztítással Jézus mint Úr lép be abba a körbe, amit a főpapok saját felségterületüknek vélnek. Ezért kérdezik, hogy milyen hatalommal cselekszi ezeket (2). 

tovább

(18) „Ha nincs kijelentés, elvadul a nép…” (Példabeszédek 29)

Tényleg „vadulunk”! Ez a „vadulás” mindenhol tapasztalható: a bürokrácia embertelen rengetegében, az „elektronikus világ” irányításában, a feladatok végtelen sorában és könyörtelenségében, az emberi kapcsolatokban. 

tovább

1Sámuel 15,10-23 - Az engedelmesség többet ér

Számunkra manapság nagyon kegyetlennek tűnhet, hogy egy ellenséges népet teljesen ki kell irtani. Miért nem lehet ezt megbeszélni inkább és elfogadni az ő érveiket is? 

tovább

2018. március 29.

Megmaradó öröm 3.

Ezeket beszéltem néktek, hogy megmaradjon tibennetek az én örömem és a ti örömetek beteljék. (Jn 15,11)

 

tovább

Siklós József: Hétköznap Jézussal

Nem híg romantikát,
nem múló hangulatot,
nem szalmaláng-tüzet –
de azt kérem, Uram:
hűséggel, komolyan
járhassak mindig veled.

tovább