Bemutatták Viola Judit szakácskönyvét

2019. Dec 17., szerző: Adminisztrátor

A miskolci Genius Könyváruházban dedikálta eddigi könyveit, köztük legújabb kötetét Viola Judit álnéven író református lelkipásztor. „Ételek és életek” című szakácskönyvében valós történetekbe ágyazott recepteket kínál a szerző, amelyek már többször is a családi asztalra kerültek.

A könyvbemutató vendégeit először Kondás Vilmos, a könyváruház vezetője köszöntötte, aki elmondta, hogy mint minden férfi, ő is szereti a hasát, majd megjegyezte, hogy a kötetben kedvére való ételek kaptak helyet. „Azt vallom, hogy a családon belül a legösszetartóbb erő az étkezés” - szögezte le az igazgató, aki szerint jó egy-egy finom étel mellett beszélgetni.


A szerzővel Rácsok András a ReForrás egyházkerületi lap felelős szerkesztője beszélgetett. Viola Judit a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a kötet nem tipikus szakácskönyv. „Az ételeket minden háziasszony könnyen el tudja készíteni, amik érdekesebbek, azok a receptekhez tartozó, novellaszerű történetek. Ezek részben az írói képzelet termékei és vannak benne családi vagy gyülekezeti vonatkozásúak is.”


A könyvben található írások a Tiszáninneni Református Egyházkerület magazinjában jelentek meg először. Az ételek évszakokhoz kapcsolódnak és olyan alapanyagokból készülnek, amelyek könnyen beszerezhetők. Viola Judit azt mondta, hogy a főzés számára nem kötelesség, hanem élvezet. A kihívást pedig abban látja, hogy kitalálja, mit készítsen. „Kell, hogy az ember szeresse azt, amit csinál, mert máshogy nem lehet alkotni” - fogalmazott a könyvbemutatón.


Viola Judit kiemelte, hogy az étel közösséget teremt. „Sokkal boldogabb családok lennének a magyar családok, ha lenne idejük arra, hogy egy jól megfőzött vacsora mellett megbeszélik a saját dolgaikat és a világ folyását. A lényegi dolgok a konyhaasztalnál dőlnek el. Az újságnak és a könyvnek is küldetése, hogy felnyissa az emberek szemét, hogy ez mennyire fontos.”

A református lelkész érdeklődésünkre elárulta, hogy Aba Amádé élettörténetét feldolgozó történelmi regénysorozatán is folyamatosan dolgozik. A Sasok a viharban következő, 4. része jövő év elején jelenik majd meg a könyvesboltokban.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Bemutatták Viola Judit szakácskönyvét

rss

Napi lelki táplálék

„Már nem a te beszédedért hiszünk, hanem mert magunk hallottuk és tudjuk, hogy valóban ő a világ üdvözítője.” Jn 4,42b

Jel 22,1–7

„…nem lesz többé átok…” (3). Az Isten által készített új nélkülöz minden rosszat. Ott nincs szomjúság (1), nincs éhség és betegség(2). 

tovább

(28) „…neked nem vetek véget…” (Jeremiás 46,13–28)

Ezt megúsztam! – Gyakran kiáltunk fel így, és „üzérkedünk” tovább, nem adunk hálát, nem törünk össze, nem látjuk a kegyelmet… Az ember azt hiszi, megúszta, és újra elbízza magát, nem tér meg, hanem folytatja ott, ahol abbahagyta. Ugyanez a népek története is.

tovább

Lukács 6,39–42 - Figyelem!

Jézus három érdekes példán keresztül húzza alá korábbi kijelentéseit, amelyeknek ráadásul humoros hangzásuk is van. 

tovább

2018. január 25. csütörtök

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Új éneket

Új éneket, újat!
minden reggel újat!
Új hajnal hasadtán
új titkok tárulnak.
Új virágok nyílnak,
ha régiek hullnak,
új öröm, új hála
ha sebek gyógyulnak.
Énekek ébrednek:
új ének az Úrnak!

tovább