Isten dicsőségére és emberek javára

2020. Jan 15., szerző: Adminisztrátor

Utoljára rendezett újévi fogadást a Tiszáninneni Református Egyházkerület jelenlegi elnöksége, amely idén befejezi szolgálatát. A január 11-i esemény a hálaadás és a köszönetmondás jegyében telt a miskolci egyházkerületi székház nagytermében.

Csomós József beszédében emlékeztetett, hogy a rendezvény idén nagykorú, hiszen tizennyolc évvel ezelőtt tartották az első újévi fogadást. A tiszáninneni református püspök a hála és a köszönet szavaival foglalta össze az elmúlt éveket.

“Az, hogy mit végeztünk ez alatt az idő alatt nem a mi tisztünk megítélni, hanem majd a történelem fogja megmérni. Az biztos, hogy nagy lehetőség volt” - fogalmazott a püspök, hozzátéve: az egyházkerület történetében nem volt példa arra, hogy ennyi időn át ugyanaz az elnökség szolgáljon.


A református püspök úgy vélte: tőle telhetően sikerült megvalósítania mindazt, amit szeretett volna: “minden napnak megoldani úgy a maga baját, hogy az Istennek dicsőségét és a másik ember javát szolgálja”. Mindezért Gárdonyi Zoltán: Áldott legyen az Istennek neve című énekével adott hálát, amelyet felvételről, a Debreceni Református Kollégium Kántusa előadásában hallgattak meg az egybegyűltek.


Csomós József végül az elnökség nevében köszönetet mondott azoknak, akik a három ciklus alatt segítették munkájukat. “Köszönöm, mert nélkületek nem ment volna!”


Ábrám Tibor úgy fogalmazott: Isten ezért áldotta meg szolgálatukat, mert szép rendben és egyetértésben tudtak együtt dolgozni a három ciklus során. A tiszáninneni főgondnok rendhagyó módon két pohárköszöntőt is mondott: először köszönetét fejezte ki a gyülekezetek elkötelezettségéért, amelyen keresztül “élet és lélek töltheti be az egyházkerületet és amely gyarapodást hozhat az országrészbe”. Végül a leendő elnökségnek “alázatos tusakodást, felülről jövő bölcsességet és közös sikereket”.

Szöveg és képek: Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Isten dicsőségére és emberek javára

rss

Napi lelki táplálék

De megszállta az Úr lelke, és olyanná lettek karján a kötelek, mint a tűz égette lenfonál, úgyhogy a béklyók lefoszlottak a kezéről. Bír 15,14b

2Móz 16

Izráel tudta, hogy Isten nélkül soha nem nyerte volna el az ígéret földjét. Ám itt megvallja azt is, hogy nélküle az ország határáig sem jutott volna el. 

tovább

43) „…a nagytanács tekintélyes tagja, aki maga is várta az Isten országát; bátran bement Pilátushoz…” (Márk 15,42–47)

42. vers. Kivégzettek testét rokonok, vagy barátok szokták eltemetni, ha erre a hatóságoktól engedélyt kaptak. Itt Jézus tanítványaira várt volna ez a feladat. Ők azonban ijedtükben eltűntek. 

tovább

LUKÁCS 9,28–36 - Magánszféra

Az utolsó mondat megdöbbentett! Hihetetlen, hogy ebből az egészből nem mondtak korábban senkinek semmit a facebook, twitter és társai. Manapság a hírek olyan elsöprő gyorsasággal terjednek a világban, hogy az ember beleszédül.

tovább

2018. július 14.

„Egyik ember formálja a másikat.” (Péld 27:17)

         

tovább

Tompa Gábor: Hűség vize

megtarthatod-e a legelső este
nyugalmát? amikor befelé fordulsz,
hogy Őreá figyelhess? amit elveszítesz:

tovább