Isten dicsőségére és emberek javára

2020. Jan 15., szerző: Adminisztrátor

Utoljára rendezett újévi fogadást a Tiszáninneni Református Egyházkerület jelenlegi elnöksége, amely idén befejezi szolgálatát. A január 11-i esemény a hálaadás és a köszönetmondás jegyében telt a miskolci egyházkerületi székház nagytermében.

Csomós József beszédében emlékeztetett, hogy a rendezvény idén nagykorú, hiszen tizennyolc évvel ezelőtt tartották az első újévi fogadást. A tiszáninneni református püspök a hála és a köszönet szavaival foglalta össze az elmúlt éveket.

“Az, hogy mit végeztünk ez alatt az idő alatt nem a mi tisztünk megítélni, hanem majd a történelem fogja megmérni. Az biztos, hogy nagy lehetőség volt” - fogalmazott a püspök, hozzátéve: az egyházkerület történetében nem volt példa arra, hogy ennyi időn át ugyanaz az elnökség szolgáljon.


A református püspök úgy vélte: tőle telhetően sikerült megvalósítania mindazt, amit szeretett volna: “minden napnak megoldani úgy a maga baját, hogy az Istennek dicsőségét és a másik ember javát szolgálja”. Mindezért Gárdonyi Zoltán: Áldott legyen az Istennek neve című énekével adott hálát, amelyet felvételről, a Debreceni Református Kollégium Kántusa előadásában hallgattak meg az egybegyűltek.


Csomós József végül az elnökség nevében köszönetet mondott azoknak, akik a három ciklus alatt segítették munkájukat. “Köszönöm, mert nélkületek nem ment volna!”


Ábrám Tibor úgy fogalmazott: Isten ezért áldotta meg szolgálatukat, mert szép rendben és egyetértésben tudtak együtt dolgozni a három ciklus során. A tiszáninneni főgondnok rendhagyó módon két pohárköszöntőt is mondott: először köszönetét fejezte ki a gyülekezetek elkötelezettségéért, amelyen keresztül “élet és lélek töltheti be az egyházkerületet és amely gyarapodást hozhat az országrészbe”. Végül a leendő elnökségnek “alázatos tusakodást, felülről jövő bölcsességet és közös sikereket”.

Szöveg és képek: Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Isten dicsőségére és emberek javára

rss

Napi lelki táplálék

„Már nem a te beszédedért hiszünk, hanem mert magunk hallottuk és tudjuk, hogy valóban ő a világ üdvözítője.” Jn 4,42b

Jel 22,1–7

„…nem lesz többé átok…” (3). Az Isten által készített új nélkülöz minden rosszat. Ott nincs szomjúság (1), nincs éhség és betegség(2). 

tovább

(28) „…neked nem vetek véget…” (Jeremiás 46,13–28)

Ezt megúsztam! – Gyakran kiáltunk fel így, és „üzérkedünk” tovább, nem adunk hálát, nem törünk össze, nem látjuk a kegyelmet… Az ember azt hiszi, megúszta, és újra elbízza magát, nem tér meg, hanem folytatja ott, ahol abbahagyta. Ugyanez a népek története is.

tovább

Lukács 6,39–42 - Figyelem!

Jézus három érdekes példán keresztül húzza alá korábbi kijelentéseit, amelyeknek ráadásul humoros hangzásuk is van. 

tovább

2018. január 25. csütörtök

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Új éneket

Új éneket, újat!
minden reggel újat!
Új hajnal hasadtán
új titkok tárulnak.
Új virágok nyílnak,
ha régiek hullnak,
új öröm, új hála
ha sebek gyógyulnak.
Énekek ébrednek:
új ének az Úrnak!

tovább