Befejeződött a gyülekezeti terem felújítása

2020. Jul 09., szerző: Adminisztrátor

Megújult a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség gyülekezeti terme. Két éven át folyamatosan tették rendbe az épületet, ami a veszélyhelyzet alatt készült el. A beruházás több mint 16 millió forintba került.

– A felújításnál gipszkartont használtunk, ami miatt egy kicsit kisebb, de szebb és harmonikusabb lett a terem. A második emelet legnagyobb helyiségében álmennyezetet alakítottunk ki és modern, led lámpákat helyeztünk el – sorolta az elvégzett munkákat Almási Ferenc lelkipásztor.


Nemcsak a világítást, de a fűtésrendszert is korszerűsítették. Új, kondenzációs kazánt szereltek be, ami mindkét szintet képes felfűteni és az ablakokat is kicserélték. A régi padlózat helyére strapabíró szalagparketta került és új kiszolgáló helyiségeket létesítettek.

A munkálatok két éve kezdődtek, amihez az önkormányzat 1,3 millió forintos támogatást nyújtott, a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye pedig 900 ezret. A fennmaradó összeget a hívek adták össze, ami a lelkész szerint azért örömteli, mert azt mutatja, hogy a gyülekezeti tagok magukénak érzik az épületet.

– A bejárati ajtót kellene még kicserélni, illetve az udvart szeretnénk rendbe tenni. Távlati tervünk, hogy átköltöztetjük ide a lelkészi hivatalt, a gyülekezeti házat pedig összekötjük a templommal – mondta a tervekről Almási Ferenc, aki szerint a parkolás továbbra is gondot jelent, ezért azt is meg kellene oldani.

A tetemvári lelkésztől azt is megtudtuk, hogy a veszélyhelyzet után, az istentiszteletek újraindításával a gyülekezeti élet is beindult. Ahogy sok más helyen, itt is kötelezővé tették a kézfertőtlenítő és a szájmaszk használatát, hogy megelőzzék a járvány megjelenését a gyülekezetben.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

rss

Napi lelki táplálék

Az Úr, az a Jézus, aki megjelent neked az úton, amelyen jöttél, azért küldött engem, hogy újra láss, és megtelj Szentlélekkel. ApCsel 9,17b

Ruth 1

„…az asszony ott maradt a két fia és a férje nélkül” (5). Naomi férjével és két gyermekükkel indult egy idegen országba, abban a reménységben, hogy ott bőven lesz kenyerük. 

tovább

(13) „Uram, sokaktól hallottam erről a férfiról…” (Apostolok cselekedetei 9,10–19a)

Mit hallunk és mit mondunk a másikról? Mit mondanak mások rólunk? Miként vegyük ezeket komolyan? Hogyan fogadhatjuk hitben a VÉLEMÉNYEKET?

 

tovább

ÁMÓSZ 5,21–24 - Vége a dicsőítő éneknek?

Úgy gondolom, Isten itt meglehetősen dühösnek tűnik. Nem akar több egyházi éneket, dicsőítő éneket, sem szép istentiszteletet? Mi lehet rossz ezekben? 

tovább

2017. augusztus 11. péntek

Kicsoda Jézus Krisztus? – Dávid sarjadéka, Dávid fia

Azokban a napokban és abban az időben igazi sarjadékot sarjasztok Dávidnak, aki jog és igazság szerint jár el az országban. (Jer 33,15) Hozsánna a Dávid fiának! (Mt 21,9) Ekkor így kiáltott fel: „Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtam!” (Lk 18,38)

 

tovább

Dsida Jenő:Templomablak

Kik csak az uccán
járnak-kelnek
szépséget rajta
nem igen lelnek,
kiváncsi szemmel
rá nem tapadnak:
csak egy karika,
szürke karika,
ólomkarika,
vén templomablak.

tovább