Újabb idős otthona van az egyházkerületnek

2020. Sep 07., szerző: Adminisztrátor

Szeptember 1-től egyházkerületi fenntartásban működik tovább a Szerencsi Idősek Otthona. A Bekecs úti szociális intézményben 220 szépkorút gondoznak.

A fokozódó járványhelyzet miatt, az idősek biztonságára ügyelve nem tartottak ünnepséget a Szerencsi Idősek Otthona átadásakor. Helyette a Polgármesteri Hivatalban találkoztak a Tiszáninneni Református Egyházkerület és az önkormányzat képviselői, hogy „gazdát cseréljen” az intézmény.


Az egyházkerületet a szerencsi önkormányzat kereste meg azzal a szándékkal, hogy átadná a működtetést. Mint azt Pásztor Dániel tiszáninneni püspökhelyettes portálunknak elmondta: azért tartja fontosnak az átvételt, mert így - az épülő óvodával és a már működő általános iskolával együtt - egy komplex intézményhálózatot tudtak létrehozni Szerencsen és a térségben. „Hiszem, hogy ezzel még inkább be tudjuk tölteni azt a küldetést, amit Isten ránk bízott.” Pásztor Dániel szerint az egyházkerület területén egyre nagyobb az igény református idős otthonok iránt, de mint fogalmazott: „felelős gondolkodásra van szükség, hiszen a legfontosabb, hogy megfelelő színvonalon tudjuk működtetni intézményeinket”.


Jónyer Lajosné diakóniai referens arról beszélt, hogy alapos utánajárás és többszöri megtekintés után döntöttek az átvétel mellett. A 220 férőhelyes, két épületből álló intézményt a közelmúltban korszerűsítették. Az otthon tartós bentlakást nyújt az időseknek, amihez egy átmeneti elhelyezést biztosító részleg is tartozik. A demens ellátás elkülönített gondozási egységben zajlik.


Nyíri Tibor, Szerencs polgármestere úgy látja: az egyházkerület az önkormányzatnál kedvezőbb kondíciókkal tudja fenntartani az intézményt, ahol mostantól nemcsak a test, de a „lélek ápolása” is folyhat.

A szerencsivel együtt jelenleg három idős otthont tart fenn a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Újabb idős otthona van az egyházkerületnek

rss

Napi lelki táplálék

Ezért magam is arra törekszem, hogy lelkiismeretem mindenkor tiszta legyen Isten és emberek előtt. ApCsel 24,16

2Sám 6

A jó döntést is lehet rosszul véghez vinni. Dávid most nem kérdezi az Urat, maga szervezi meg, hogy a szent ládát, Isten jelenlétének szimbólumát Jeruzsálembe hozassa. 

tovább

(21) „A halottak feltámadása miatt vádolnak…” (Apostolok cselekedetei 24,10–21)

PÁL BESZÉDE FÉLIX HELYTARTÓ ELŐTT.

– 1. Pál beszéde tisztességes. Az apostol a törvényes rendet betartja; a felsőbbség iránti tiszteletet megadja. Pál soha nem vitázik, konfrontálódik „csak azért is”; nem szít lázadást (10–13).

tovább

NEHÉMIÁS 6,1-9 - Pletykafészek

„Hallottad a legújabb hírt?” Ismerek olyan embereket, akiknek úgy tűnik, hogy a pletykák terjesztése a hobbijuk. Anélkül, hogy a dolgok valóságtartalmát megvizsgálnánk, egyszerűen mindent továbbadnak. 

tovább

2017. szeptember 30. szombat

Az áldás forrása

„Amikor a fiúk felnőttek, Ézsau a vadászathoz értő, szabadban élő ember lett, Jákób ellenben a szokásokat tisztelő sátorlakó. Ezért Izsák Ézsaut szerette, mert ízlett neki a vad, Rebeka viszont Jákóbot szerette.” (1Móz 25, 27-28)

tovább

Zelk Zoltán: Ez már az ősz

Ez már az ősz. Itt, ott még egy tücsök 
dalt próbál szegény, a füvek között. 
Szakad a húr, szétfoszlik a vonó 
nem nótaszó ez már, de búcsúszó. 

Ez már az ősz. Borzongva kél a nap. 
Közeleg a rozsdaszínű áradat. 
Átzúg kertek, erdők, hegyek fölött 
elnémul a rigó, el a tücsök. 

 

tovább