Újabb idős otthona van az egyházkerületnek

2020. Sep 07., szerző: Adminisztrátor

Szeptember 1-től egyházkerületi fenntartásban működik tovább a Szerencsi Idősek Otthona. A Bekecs úti szociális intézményben 220 szépkorút gondoznak.

A fokozódó járványhelyzet miatt, az idősek biztonságára ügyelve nem tartottak ünnepséget a Szerencsi Idősek Otthona átadásakor. Helyette a Polgármesteri Hivatalban találkoztak a Tiszáninneni Református Egyházkerület és az önkormányzat képviselői, hogy „gazdát cseréljen” az intézmény.


Az egyházkerületet a szerencsi önkormányzat kereste meg azzal a szándékkal, hogy átadná a működtetést. Mint azt Pásztor Dániel tiszáninneni püspökhelyettes portálunknak elmondta: azért tartja fontosnak az átvételt, mert így - az épülő óvodával és a már működő általános iskolával együtt - egy komplex intézményhálózatot tudtak létrehozni Szerencsen és a térségben. „Hiszem, hogy ezzel még inkább be tudjuk tölteni azt a küldetést, amit Isten ránk bízott.” Pásztor Dániel szerint az egyházkerület területén egyre nagyobb az igény református idős otthonok iránt, de mint fogalmazott: „felelős gondolkodásra van szükség, hiszen a legfontosabb, hogy megfelelő színvonalon tudjuk működtetni intézményeinket”.


Jónyer Lajosné diakóniai referens arról beszélt, hogy alapos utánajárás és többszöri megtekintés után döntöttek az átvétel mellett. A 220 férőhelyes, két épületből álló intézményt a közelmúltban korszerűsítették. Az otthon tartós bentlakást nyújt az időseknek, amihez egy átmeneti elhelyezést biztosító részleg is tartozik. A demens ellátás elkülönített gondozási egységben zajlik.


Nyíri Tibor, Szerencs polgármestere úgy látja: az egyházkerület az önkormányzatnál kedvezőbb kondíciókkal tudja fenntartani az intézményt, ahol mostantól nemcsak a test, de a „lélek ápolása” is folyhat.

A szerencsivel együtt jelenleg három idős otthont tart fenn a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Újabb idős otthona van az egyházkerületnek

rss

Napi lelki táplálék

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Jak 5,10b

2Sám 20

Egy önérzetes és sértődött izráeli ember, Seba megfújja a kürtöt, és magával rántja az izráelieket. Köztünk is vannak sértődött emberek, akik hangulatot keltve belerántanak másokat a lázadásba. 

tovább

(22) „…ezek azok a napok, amelyektől kezdve…nyugton lehettek…” (Eszter 9,20–32)

Végre nyugton lenni, békében élni még egy kicsit ebben a földi létben: örülni, enni és inni, egymást megajándékozni (20–22), a magunk szőlőjében és fügefája alatt (Mikeás 4,4). Valójában erre vágyunk; – így készülve az örök, aktív, üdvösséges nyugalomra.

 

tovább

RÓMA 3,21-24 - Micsoda ajándék!

Egy baráti házaspár néhány évvel ezelőtt hihetetlen ajándékot adott nekünk. Meghívtak minket, az öttagú családot egy kéthetes nyaralásra egy 4 csillagos szállodába, all inclusive ellátással! 

tovább

2017. október 31. kedd

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”(Rm 8:31)

 

tovább

Fejes Ádám: Kálvin

Munkás magányt, az írószobád nyugalmát
cserélted fel a genfi harcokért Te,
meg kellett tenned, egyedül csak Érte,
ki értünk vett fel átkot és keresztfát!

tovább