Megújult templombelső várja a gyülekezeti tagokat

2020. Sep 17., szerző: Adminisztrátor

A megvalósult felújítási munkákért és közösségépítő programokért tartottak hálaadó istentiszteletet a Sajószentpéter-Bányai Református Egyházközség templomában szeptember 12-én, szombaton.

Az istentiszteleten Szőnyi Tamás hirdetett igét. Pál apostol szavai alapján a keresztyén élet alapjairól: a hit munkájáról, a szeretet fáradozásáról és a reménység állhatatosságáról beszélt. A Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese prédikációjában rávilágított, hogy a keresztyénség nem „hangulatlámpás”, hanem állandó készenlétet és serénységet igényel. „A hit jó cselekedeteinek munkálása folyamatosan kell történjen! Ahol ez nem így van, ott megüresedik az élet. Pál apostol arról tesz bizonyságot, hogy nem zengő érccé vagy pengő cimbalommá kell válnia a keresztyénségnek, hanem olyan erővé, ami segít, előre lendít, meggazdagít és jót munkál!”


Szőnyi Tamás arról is beszélt, hogy a keresztyénségnek oda kell élnie a szeretetet, a hitet és a reménységet az emberek elé, hogy „lássák a ti jó cselekedeteiteket és dicsőítsék a ti Mennyei Atyátokat”. Az esperes végül aláhúzta: a boldog keresztyén ember bízik Isten ígéreteiben és meg nem lankadó reménységgel tekint a jövő felé.


A templombelső felújítására azért volt szükség, mert a falak évek óta repedeztek. A falakat lefestették és egy álmennyezetet készítettek. A munkákat tavasszal végezték el a szakemberek. Mindezt a gyülekezeti tagok 600 ezer forintos adományából és az egyházmegye 400 ezer forintos támogatásából finanszírozták. A kivitelezést az Új-Alapkő Kft. végezte.


A gyülekezet az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával a templom mögött szabadtéri közösségi teret is kialakított. A beruházás során kibővítették a már meglévő filagóriát, térkövezték az udvart és egy kültéri kemencét is létrehoztak grillezővel. A 7 millió forintból létrejött több mint 200 négyzetméteres terület az egyházközség programjainak ad helyet a jövőben. „Isten csodálatosan megmutatta, hogy velünk van. Megáldotta minden tervünket, szándékukat és igyekezetünket” – fogalmazott Major Zsolt lelkipásztor, aki hozzátette: az eltelt években látványosan szépült és épült a közösség. Ma közel 350 tagja van a gyülekezetnek.


Nemcsak a templomban és környékén elvégzett munkákért, hanem a Bányai Gyülekezetért Alapítvány közösségépítő rendezvényeiért is hálát adtak. A részleteket File Tamás kuratóriumi elnök ismertette, aki elmondta: az elmúlt egy évben egyebek mellett kerékpártúrát, könyvbemutatót és emlékünnepséget tartottak. Kiemelte: azért fontosak ezek a rendezvények, mert „a mikroközösségek megerősödésével a minket körülvevő város is fölemelkedhet”.

Szöveg és képek: Kojsza Péter

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Megújult templombelső várja a gyülekezeti tagokat

rss

Napi lelki táplálék

Akik békességet teremtenek, békességben vetnek, hogy az igazság gyümölcsét arassák. Jak 3,18

2Sám 19,1–9a

„Fiam, fiam, Absolon! Bárcsak én haltam volna meg helyetted…” (1). Dávid mint király nem tud a győztesekre nézni, ő most a veszteségét elszenvedő apa. 

 

tovább

(2) „Akkor odament Eszter, és megérintette a pálca végét.” (Eszter 5)

A gyarló ember visszaél a hatalommal. Hámán látszólag sokra jutott, hiszen a hatalmas Perzsa birodalom második embere lehetett. Most, Eszter királynő lakomáján, a király oldalán győzelemittasan élvezi hatalmát.

tovább

PÉLDABESZÉDEK 3,27-30 - Inkább éljünk

Segíteni – meghozzá még ma és nem holnap. Ne legyenek gonosz terveink. Ne veszekedjünk. Amikor ezt olvasom, az első benyomásom az, hogy ez milyen egyszerű. 

tovább

2017. október 26. csütörtök

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”(Rm 8:31)

tovább

Mészáros Sándor: Reformátorok

Kik voltak ők, a reformátorok?

Hősök, lázadók, vagy felforgatók,

Engedetlenek, kik nem hajtottak főt

Az egyházi tekintélyek előtt?

 

 

tovább