A Microsoft mintaiskolája lett a Lévay

2020. Oct 19., szerző: Adminisztrátor

Magyarországon egyedüliként Microsoft mintaiskola címet kapott a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon. Az intézmény ezzel bekerült a világ azon iskolái közé, ahol speciális módszertan szerint minden tantárgyból digitális tananyag is elérhető.

A miskolci középiskolában harmadik éve indulnak digitális osztályok, ahol a diákok a Microsoft szoftvereit használva, kihajtható, tollal írható laptopokon tanulják a közismereti tárgyakat. Az elsajátítandó tudás ugyanaz, mint a többi osztályban, a módszertan viszont különbözik.


Mint azt Kerboltné Tóth Edit tanulmányi igazgatóhelyettes a tirek.hu-nak elmondta: a Microsoft Showcase School cím elnyerése egy hosszú folyamat eredménye. – Évekkel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy digitalizáljuk az oktatást és egy egységes tanulmányi platformot alakítunk ki a diákok és a tanárok számára. Ehhez a Microsoft innovatív iskola programja biztosított kiváló alapokat – mondta el.

A gimnáziumban jelenleg négy osztályban és ettől a tanévtől a mozgóképkultúra és médiaismeret csoportban is ebben a formában oktatják a tananyagot. – A digitális felületet ma már az összes tanár tudja használni és hat olyan munkatársunk van, akik szakértői ezeknek a programoknak – fogalmazott Kerboltné Tóth Edit, aki hozzátette: a mintaiskola cím nemcsak azt jelenti, hogy elkötelezettek a digitális oktatás iránt, hanem hogy más intézményeket is támogatnak ezen az úton.

A 2020/2021-es tanévben a világ összes iskolája közül 352-en szerezték meg a Microsoft Showcase School címet. Hazánkból csak a Lévay rendelkezik vele.

Fotó: minap.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább