A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei megkezdette egy történelmi filmsorozat indítását

2021. Mar 16., szerző: Adminisztrátor

„Ismeri a középkori Sárospatak történetét? - Tudja mely nemes családok támogatták a Sárospataki Református Kollégium alapítását és fejlődését? - Szeretne elmélyülni egy közel 500 éves iskola történelmében, többek között megismerve híres tanárait és diákjait?

A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei új filmsorozatában számos, a már jól ismert történelmi tények mellett, újdonsággal bíró momentumok is feltárulnak a prof. dr. Dienes Dénes által moderált izgalmas beszélgetésekben. A neves kutatókkal és szakemberekkel folytatott eszmecserék a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Youtube csatornáján érhetőek el HD minőségben az alábbi linkre kattintva:  

javascript:mctmp(0);

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

„Te mondod, hogy király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy bizonyságot tegyek az igazságról…” Jn 18,37b

Ef 1,15–23

„Amikor megemlékezem rólatok imádságaimban…” (16). Annak, hogy Krisztussal járunk, van egy gyakorlati és konkrét következménye: közösséget vállalhatunk egymással. 

tovább

(1) „Áldjátok az Urat…” (Zsoltárok 134)

ÁLDANI AZ URAT.

– 1. Istent áldani, azt jelenti, hogy leborulunk Őelőtte, elismerjük, hogy Ő az Úr, aki Jézus Krisztusban megváltott, szeret, nem vetett el, irgalmába fogadott. Ezért Őrá bízzuk magunkat mindenben, teljesen Őrá hagyatkozunk, ahogy az erkély az azt hordozó oszlopokra.

tovább

LUKÁCS 24, 13–27 - Minden hiába?

"Küzdött, remélt és mégis veszített.” Egy húszas évei közepén elhalálozott barátunk gyászjelentésén ez a mondat állt. Szörnyűnek találtam ezeket a szavakat, mivel úgy hangzanak, mintha az egész élete elfecsérelt idő lett volna.

tovább

2018. április 17.

Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názáreti Jézus az, így kiáltott fel: „Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!” (Mk 10:46-47)

 

tovább

Haraszti Sándor: Tavasz

Tegnap még fagyos tél volt,
s a természet álmodott…
Magáról mit se tudva
szent titkot láthatott.

tovább