Elkezdődött a Csillagpont

2021. Jul 28., szerző: Adminisztrátor

Hatalmas készülődés és várakozás után július 27-én kezdetét vette az idei Csillagpont. A kétévente megrendezésre kerülő Református Ifjúsági Találkozó témája ez alkalommal a Szabadság.

A 14 és 35 év közötti korosztályt megszólító fesztivál rávilágít napjaink kihívásaira is, így szó lesz többek között a pályaválasztásról, a párkeresésről és a klímaszorongásról. Az előadók között megtalálni Csató Gábort, az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját, Tapolyai Emőke szexuálpszichológust és Szikszai Szabolcs lelkipásztor, az Újragondoló blog szerzője is.

 

A fesztivált Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke nyitotta meg. A szabadság jelképével, egy ötvenhatos lyukas zászlóval lépett a színpadra, majd beszédében arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy a szabadság kivívásánál csak az fontosabb, hogy mit kezdünk a felszabaduló tereinkkel, időnkkel, életünkkel.

A megnyitó után a Kowalsky meg a Vega zenekar foglalta el a nagyszínpadot, akik fergeteges hangulattal indították a Csillagpont első napjának estéjét.

Aki nem tudott ott lenni ne keseredjen el, mert a fesztivál július 31-ig tart, addig is minden nap színes programok, koncertek és előadások várják a resztvevőket. A fesztivál előzetes regisztráció nélkül, napijegy váltásával is látogatható.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Miután megszűnt a zavargás, magához hívatta Pál a tanítványokat, bátorította őket, és elköszönve tőlük elindult Macedóniába. ApCsel 20,1

1Sám 28

„Miért kérdezel engem, ha az Úr eltávozott tőled, és az ellenséged lett?!” (16). Saulnak nem felel az Úr, hát megidézteti Sámuelt. 

tovább

(2) „…számos beszédben intette őket…” (Apostolok cselekedetei 20,1–6)

– Pál az efezusi események után több hónapot töltött a második missziói úton alapított macedóniai gyülekezetekkel: Filippi, Thesszalonika, Bérea (1). Az apostol itt számos beszédben intette őket (2), ahogy elköszönésekor az efezusiakat is.

tovább

EZSDRÁS 7, 21-28 - Csodálkozni és hálát adni

Az eseményektől lenyűgözve Ezsdrás Istent dicséri csodálatos tetteiért (27-28.). 

tovább

Jézus küldetése

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16)

tovább

Reményik Sándor: Csendes csodák

Ne várd, hogy a föld meghasadjon
És tűz nyelje el Sodomát.
A mindennap kicsiny csodái
Nagyobb és titkosabb csodák.

Tedd a kezedet a szívedre
Hallgasd, figyeld, hogy mit dobog,
Ez a finom kis kalapálás
Nem a legcsodásabb dolog?

tovább