Szárszó 2021

2021. Aug 26., szerző: Adminisztrátor

Augusztus 26-29. között, egy év kihagyás után ismét megrendezésre került a Reformátusok Szárszói Konferenciája. Balatonszárszón a Soli Deo Gloria Konferenciaközpontban idén a globalizmus témájával foglalkoznak.

„Szárszónak régről hozott öröksége van, méghozzá a református értelmiség párbeszéde, amely hiszem, nem pusztán elemzője, hanem alkotója és formálója, nemcsak a hazai református, hanem az össztársadalmi közéletnek." – fogalmazott Pásztor Dániel püspök a konferenciát megnyitó beszédében. A Zsinat lelkészi alelnöke még azt is hozzátette: "Ami itt elhangzik, szolgálja azt a célt, hogy egyházunk és egész nemzetünk helyzete előre mozduljon. Kívánom, legyen ez a néhány nap a párbeszédnek és a vitának helye, amely közösségeinket előrébb viszi."

 

 

A nagy múltra visszatekintő konferenciát a Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány 2017-ben indította újra. A 2020-as konferencia a járványhelyzet miatt nem került megrendezésre. Az idei konferencia témája: A globalizmus – világkormányzás vagy világmegváltás?

 

 

A négynapos rendezvényen kerekasztalbeszélgetések, előadások, plenáris beszélgetések várják az érdeklődőket. A globalizmus kérdéskörében szó lesz többek között a nemi identitásról, a család fogalmáról a digitális világban, zöld mozgalomról, református identitásról, és a covid-19-ről. Azoknak, akik nem tudnak személyesen részt venni a konferencián, lehetőségük van élőben követni a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány honlapján. 

Ezen a linken az élő közvetítés mellett megtalálható a konferencia teljes programja is. 

A konferenciával kapcsolatos további beszámolokat olvashatnak a reformatus.hu oldalon.

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Miután megszűnt a zavargás, magához hívatta Pál a tanítványokat, bátorította őket, és elköszönve tőlük elindult Macedóniába. ApCsel 20,1

1Sám 28

„Miért kérdezel engem, ha az Úr eltávozott tőled, és az ellenséged lett?!” (16). Saulnak nem felel az Úr, hát megidézteti Sámuelt. 

tovább

(2) „…számos beszédben intette őket…” (Apostolok cselekedetei 20,1–6)

– Pál az efezusi események után több hónapot töltött a második missziói úton alapított macedóniai gyülekezetekkel: Filippi, Thesszalonika, Bérea (1). Az apostol itt számos beszédben intette őket (2), ahogy elköszönésekor az efezusiakat is.

tovább

EZSDRÁS 7, 21-28 - Csodálkozni és hálát adni

Az eseményektől lenyűgözve Ezsdrás Istent dicséri csodálatos tetteiért (27-28.). 

tovább

Jézus küldetése

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16)

tovább

Reményik Sándor: Csendes csodák

Ne várd, hogy a föld meghasadjon
És tűz nyelje el Sodomát.
A mindennap kicsiny csodái
Nagyobb és titkosabb csodák.

Tedd a kezedet a szívedre
Hallgasd, figyeld, hogy mit dobog,
Ez a finom kis kalapálás
Nem a legcsodásabb dolog?

tovább