Lelkészbeiktatás Arnóton

2021. Sep 24., szerző: Adminisztrátor

Szeptember 19-én ünnepélyes istentisztelet keretei között beiktatták Rácsok Andrást, az Arnóti Református gyülekezet első megválasztott lelkipásztorát. A beiktatás mellett az Édenkert Református Óvoda avatására is sor került.

Az alkalom azért is kiemelt fontosságú, mert kerületünkben ez a második olyan missziói gyülekezet, mely önálló és önellátóvá vált az elmúlt 20 évben. Az 1950-es években még két református családdal működő fília az ongai gyülekezethez tartozott, majd 2001-ben a Borsod - Gömöri Egyházmegye misszió gyülekezetévé vált. Azóta a gyülekezett 127 egyházfenntartóval, saját parokiával és a régi iskolából kialakított gyülekezeti házzal rendelkezik, így tavaly júliusban a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye jóváhagyta, hogy az arnóti gyülekezet önálló anyaegyházközségként működhessen tovább.

 

 A közösség tavaly augusztusban választotta meg, az elmúlt 8 évben missziói lelkészként Arnóton szolgáló Rácsok András lelkipásztort, hogy továbbra is vezesse a gyülekezetet. A vírus helyzet miatt a lelkipásztor beiktatásának hivatalos része szűk körben zajlott, így az ünnepélyes beiktató istentiszteletet ez év szeptemberére időzítették, összekötve a gyülekezet húsz éves fennállásának évfordulójával. Rácsok Andrást szeptember 19-én Szőnyi Tamás esperes iktatta be, az ünnepi istentiszteleten Balog Zoltán püspök, a Zsinat lelkészi elnöke hirdetett igét.

 

Az ünnepség végén az Édenkert Református Óvodát is átadták, amely szeptember elsején nyitotta meg kapuit. A két vegyes csoporttal működő óvoda a felsőzsolcai Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola tagintézményeként harminc gyermekkel, négy óvónővel és két dajkával kezdte meg működését.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Beiktatás-Arnót

rss

Napi lelki táplálék

Boldognak mond benneteket minden nép, mert gyönyörű lesz országotok - mondja a Seregek URa. Mal 3,12

2Sám 15,24–37

Dávid menekül. Teljes zűrzavar van körülötte. Még nem tudni biztosan, ki van vele, és ki ellene. Egyelőre még abban is bizonytalan, hogy Isten vele van-e. 

tovább

(4) „…akik a mi Istenünk kegyelmét kicsapongásra használják…” (Júdás 1,1–16)

Kaptam egy fotót Dubaiból, egy kedves családtól, akik ott dolgoznak kiküldetésben. A fényképen az apa és kétéves kisfiúk látszik, a háttérben a dúsgazdag város ragyog, a világ legmagasabb toronyházával, üvegpalotájával. 

tovább

ESZTER 8,3-17 - Kedves Eszter!

Hogy érezhetted magad akkor, amikor közölte veled királyod, hogy rendeletét nem tudja visszavonni? Amit egyszer lepecsételtek, azt nem lehet felbontani. Attól féltél, hogy mégis felesleges volt minden? 

tovább

2017. október 18. szerda

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 15:58)

tovább

Weöres Sándor: Ballada a három falevélről

Lehullott három falevél
észrevétlen az őszi ágról.
És jött a szél, a messzi szél,
egy messzi, másik, új világból -
Elröpült három falevél. 
- - - - - - - - - - - - - - -

tovább