Hálaadó Ónodon

2021. Oct 15., szerző: Adminisztrátor

Szeptember 26-án, vasárnap a megújult református templomért adtak hálát Ónodon.

A hálaadó istentiszteleten Szőnyi Tamás, a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese mondott igei köszöntőt, valamint Barna Sándor, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökhelyettese hirdetett igét. Az alkalmon többek között Tarnóczi József Ónod polgármestere, Csomós József nyugalmazott püspök és Molnár Pál kerületi főgondnok mondott köszöntőt.

 

A már életveszélyesnek nyilvánított templom tetőszerkezetének cseréjét 2020 februárjában kezdték el. A közel 190 millió forintos beruházás állami támogatásból valósult meg, melyet 2020 októberére be is fejeztek.

 

A beruházás során megerősítették a tetőszerkezetet, felújították a toronysüveget, kicserélték a nyílászárókat, valamint felfrissítették a festés is. A külső felújítás mellett a 18. században épített templom belsője is teljesen megújult.

 

 A vasárnapi alkalmon a gyülekezeti ház megújulásáért is hálát adtak. A régi parókia épületéből kialakított gyülekezeti ház a Magyar Falu Program keretei között nyerte el új formáját. Fűtéskorszerűsítés, hő és vízszigetelés, és nyílászáró szigetelés is történt a régi épületben.   

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Ónod -20210926

rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább