"Minden lehetséges annak, aki hisz.”- felavatták a tornatermet Szendrőben.

2021. Oct 18., szerző: Adminisztrátor

Október 13-án átadták a Szendrői Református Általános Iskola új tornatermét.

Az intézmény fejlesztésének újabb szakaszának végeredményeként, a kisdiákok birtokba vehették az iskola új tornatermét. Ebből az alkalomból ünnepi istentiszteletet tartottak a református templomban.  Igét hirdetett nagytiszteletű Benke Kinga lelkipásztor, köszöntőt mondott   Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Riz Gábor országgyűlési képviselő.

 

Az államtitkár úgy fogalmazott: „Jézus szavai arra tanítanak minket, hogy a hit hatalmas dolgokra képes az emberben”. Erre a hitre a Szendrői Református Általánosiskola indulását hozta példának és azt a mérhetetlent erőfeszítést, ami most is meghatározza a gyülekezet és az intézmény életét.

 

 

Az általános iskola 2013-ban kezdte meg működését egy kis épületben, összesen négy gyerekkel. Az idei évben már 152 diák kezdhette meg tanulmányait a Szendrő gyülekezet iskolájában és nyáron elballagott az első végzős osztály. Óriási lépés az iskola életében, hogy a tavasszal átadott konyha – étkező és multifunkciós teremmel együtt az idei tanévtől kezdődően a gyermekek minőségi, korszerű és fenntartható környezeti feltételek mellett tanulhatnak.

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Szendrő tornaterem

rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább