Négyszáz éves a Hangácsi Református Gyülekezet

2021. Oct 19., szerző: Adminisztrátor

„Mindeddig megsegített bennünket az Úr” I.Sám 7,12b

A Hangácsi Református Egyházközség október 2-án ünnepelte anyaegyházközségként 400. évfordulóját, melynek keretében hálaadó istentiszteletre került sor. Ünnepi igehirdetéssel Nt. Barna Sándor a Tiszáninneni Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője szolgált közöttünk. Nt. Demeter Zoltán Borsod- Abaúj- Zemplén 4. sz. választókerületének országgyűlési képviselője méltatta azt a kitartást, amellyel ma is élő gyülekezet szolgája a Mindenható Istent az egyházközség templomában. Egyházközségünk presbitériumának vezetői, Szathmáry Király Ádám tiszteletbeli gondnok méltatta a Szathmáry Király család szerepét és áldozatvállalását az egyházközség létrejöttében és megóvásában, valamint szerepét a közigazgatásban. Veres János főgondnok minderre válaszul, a gyülekezet szerepét ismertette tisztelettel adózva mindazok munkájának, akik hittel és odaszánással építettek át templomot, mely egy család otthonából egy gyülekezet otthonává vált. Húztak fel iskolát és parókiát, szenteltek harangot a Rákosi korszak alatt és újítottak gyülekezet és épületeket, orgonát. Az ünnep keretében megkoszorúzásra került Nt. Dávid József és Nt. Papp Géza lelkipásztorok emléktáblája, akik a leghosszabb ideig szolgáltak a gyülekezetben, az igei szolgálatot és imádságot Nt. Kusnyír László az Abaúji Református Egyházmegye esperese végezte.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább