Megjelent a ReForrás Reformációs száma

2021. Nov 03., szerző: Adminisztrátor

„Vedd és Olvasd” címmel olvashatják a ReForrás Magazin reformációs számának meditációját az érdeklődők Hangóné Birtha Melinda, lapunk új főszerkesztőjének tollából.

 

 

Történet és recept rovatunkban „Adria ízei” címmel, egy kellemes történet mellett Dalmát módra készített húsrolád receptjével ismerkedhetnek a főzni vágyók.

„Beszéljünk róla” címmel olvashatják Pásztor Dániel a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökével készített interjút.

Az Igazat mondd, ne csak a valódit rovatunkban arról kértünk véleményeket, hogy napjainkban az iskolai kötelező hittanoktatás, miként befolyásolja a fiatalok gyülekezeti életbe való betagozódását.

Dr. Dienes Dénes közreműködésével olvashatunk a „Korán sötétedik” című antológia történetéről, de a lap hasábjain természetesen kiemelten foglalkozunk a négy egyházmegyénkben történt eseményekkel. A gyülekezeti beszámolók sorát pedig minden esetben egy-egy esperes, köszöntője kezdi.

 Lapunkat keressék a lelkészi és esperesi hivatalokban.

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább