Hálaadás a diósgyőri templomért

2021. Nov 03., szerző: dr.Rózsa Tibor presbiter

Október 3-án hálaadó istentisztelet és gyülekezeti nap keretében emlékezett meg a diósgyőri gyülekezet temploma felépítésének 250. évfordulójáról. Az alkalomra meghívást kaptak a Diósgyőrből elszármazott egykori gyülekezeti tagok is.

 

 

Az igehirdetési szolgálatot Szőnyi Tamás esperes végezte. Az egyházkerület köszöntését Szűcs Endre egyházkerületi főtanácsos tolmácsolta. Az istentiszteleten közreműködött Balla Miklós klarinétművész tanár és a diósgyőri református általános iskola tanulói. Előadás idézte fel a templom építésének történetét és Pápai Tóth Mihály templomépítő lelkész munkásságát.

 

A ma is álló templomot közel két év küzdelmes munkája után 1771. október 6-án szentelték fel. Belső berendezése ezután készült el. A torony 1800. júniusára épült meg.

 

A szeretetvendégségnek az általános iskola étterme adott otthont. A néhány évvel ezelőtt átadott multifunkciós tornateremben nagy érdeklődés mellett kötetlenebb formában folytatódott a gyülekezeti nap. A jelenlévők megismerhették azokat a rövid filmbejátszásokat, amelyeken a gyülekezet tagjai a személyes diósgyőri kötődésükről és emlékeikről vallottak. Rostás László építész a városrész és a templom építészeti értékeit mutatta be előadásában. Fellépett az ifjúság dicsőítő csoportja. A napot Péter András lelkipásztornak a „Fedezd fel újra a templomot” című elmélkedése zárta.

 


 

 Képeket készítette: Juhász Ákos

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább