Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Elhunyt Tőkéczki László

2018-01-10 10:15:38 / Robb Martin

Elhunyt Tőkéczki László Széchenyi-díjas történész, a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának tanszékvezető egyetemi docense. 66 éves korában, január 8-án hívta magához Teremtője.

 

Tőkéczki László hazatérésével nem csak a magyar reformátusság lett szegényebb egy hiteles hitű főgondnokkal, nem csak a magyar nemzet veszített el egy nagyszerű, hazáját szerető igaz tudású történészt, nem csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karáról fog hiányozni a kiváló tanszékvezető egyetemi docens, hanem mi itt a Tetemváron is érezni fogjuk a hiányát.

 

Minden sátoros ünnepünkön velünk volt az úrvacsorai közösségben, ott ült húgával a legénykarzat alatt. Jó volt vele kezet rázni az istentisztelet után, elbeszélgetni egyházunk és hazánk helyzetéről.

 

Nagyon építő volt hallgatni a rádióban az előadásait, vagy a televízióban a beszélgetéseit, történelmi, aktuálpolitikai összefüggés vizsgálatait. A tőle tanultakat igyekszünk megőrizni és tovább adni. Vigasztalódást kívánunk az őt gyászolóknak!

 

http://reformatus.hu/mutat/14594/