Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Családi mozaik - TIREK riport a Házasság Hetéről

2019-02-24 13:55:42 / Robb Martin

Egyhetes programsorozatot szervezett a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség a Házasság hetén. Az előadásokat a Deszkatemplomban tartották, ahová minden felekezetből és korosztályból vártak érdeklődőket.

 

Teljes riport: www.tirek.hu/hir/mutat/42466

 

Képek: www.tirek.hu/galeria/mutat/18816

 

 

Idén február 10. és 17. között rendezték a Házasság hetét. A központi programokon túl országszerte több száz eseményt szerveztek a civil szervezetek, önkormányzatok és az egyházközségek. A közel két évtizede Angliából indult kezdeményezés minden esztendőben igyekszik ráirányítani a figyelmet a házasság és a család fontosságára.

 

Hazánkban ez volt a 12. eseménysorozat, melyhez a tetemvári gyülekezet rendhagyó módon, egész estés előadásokkal csatlakozott. Ezúttal egy héten keresztül házaspárok meséltek megismerkedésükről, kapcsolatukról, a családi élet szépségeiről és kihívásairól. A bizonyságtevők között volt lelkész, presbiter, bíró és gyógytornász is.

Mint Almási Ferenc elmondta: a résztvevők minden este különböző történeteket hallgathattak meg, a „bibliai alap" mégis ugyanaz volt. 
- Ebben a folyton változó világban nincsenek mindenki számára érvényes receptek. Isten alapelvei viszont örökkévalók, ezekhez kell igazítani az életünket - fogalmazott a lelkész.

Almási Ferenc a programsorozat vasárnapi záró istentiszteletén hangsúlyozta: a boldog családi élet feltétele a hívő házastársi kapcsolat, az Istennel való imádság és az aktív, keresztyén közösség. Beszélt arról is, hogy Isten más-más szerepet szán a férfinak és a nőnek a házasságban, hogy kiegészítsék egymást, majd reagált arra a napokban megjelent hírre, miszerint Franciaországban mostantól „apa" és „anya" helyett az „1-es és 2-es számú szülők" elnevezést használják az iskolákban. Igehirdetésében megerősítette: a házasság Istentől való intézmény, amely egy férfi és egy nő életre szóló szövetsége.

 

Kojsza Péter