Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2020. február 9.)

2020-02-07 18:31:34 / Robb Martin

.

® Ma délután 16 órakor is lesz istentisztelet templomunkban.

 

® Hétfőn 8 órakor Jókai Iskolánk hétkezdő istentisztelete lesz a templomban. Szerdán 10 órakor bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben, 18 órakor a Fiatal Felnőttek Köre találkozik a parókián. Csütörtökön 17 órakor istentiszteletet tartunk a templomban, 18 órakor FeTa bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben. Pénteken délután fél 5-kor konfirmációs óra lesz a parókián, 18 órakor Ifi a parókián, és szintén 18 órakor a „Kövess engem" Kör következő alkalma lesz a parókián.

 

® Jövő vasárnap, február 16-án, a szokott rendben, délelőtt 10 órakor és délután 16 órakor lesznek istentiszteleteink. A délutáni istentisztelet rövidebb lesz, mert a Házasság Hete programsorozathoz kapcsolódva Dr. Benke László és felesége előadását hallgathatjuk meg.

 

® A Lévay József Református Gimnázium már több mint 20 éve szervezi meg a „Szólj, ötágú síp!" elnevezésű rendezvényét. Február 14-én, pénteken, 17 órai kezdettel, a Művészetek Házába hívják gyülekezeteink tagjait. A rendezvény vendégei idén a Kézdivásárhelyi Református Kollégium tanárai és diákjai lesznek. Egyházkerületünkben ez a Nemzeti Összetartozás Éve egyik rendezvénye lesz. A belépés ingyenes, az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben fog történni.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy február 3-án, hétfőn, 11 órakor, templomunkból kísértük utolsó földi útjára Rajczi Irén Gizella nőtestvérünket, gyülekezetünk tagját, aki 76 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak!

 

® Kordováner Péter testvérünk április elejétől nem tudja tovább vállalni az idősebb testvérek vasárnapi istentiszteletre való utaztatását az iskola kisbuszával. Nem szeretnénk azonban ezt a szolgálatot megszüntetni, ezért keresünk olyan testvéreket, akik szívesen beállnának ebbe a szolgálatba áprilistól.

 

® Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy gyülekezetünk presbitériuma már tavaly úgy döntött egyik határozatában, hogy 2019-től az egyházfenntartói járulék ajánlott összegét a gyülekezeti tag évi nettó jövedelmének 1%-ában, de minimálisan évi 12.000 forint/fő pénzösszegben állapítja meg. Kérjük ennek figyelembevételét 2020-ban is a járulékok befizetésekor!

 

® Megérkezett a Reformátusok Lapja legújabb száma, az iratterjesztésben megvásárolható.

 

Áldás békesség!