Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2020. március 15. – Böjt 3. vasárnapja, Nemzeti ünnep)

2020-03-12 20:37:20 / Robb Martin

.

® Ma délután 16 órakor is lesz istentisztelet templomunkban.

 

® Az iskola átáll a digitális oktatásra a kormányrendelet szerint, köszönjük az intézményvezetés és a tanárok helytállását! Értelemszerűen nem lesz hétkezdő istentisztelet és a jókais családi istentiszteletek is elmaradnak. A bibliakörök tagjaival a levelezőlistákon keresztül egyeztetünk az alkalmakról, a szenior bibliaóra az idősek veszélyeztettsége miatt bizonytalan ideig szünetel.


® Jövő vasárnap, március 22-én, böjt 4. vasárnapján, a rendkívüli veszélyhelyzetre való tekintettel, délelőtt fél 9 és 10, valamint délután 16 órakor tartunk istentiszteleteket templomunkban. A gyermek-istentisztelet megtartása most még bizonytalan.


® „Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert „a jókedvű adakozót szereti az Isten." Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." Hálánk jeleként az elmúlt héten 91.145 forint adományt helyeztünk el a perselyekben.


® Március 28-án, szombaton, 9 és 13 óra között, szeretnénk templomunkat és a templom környezetét kitakarítani, hogy méltóképpen készüljünk húsvét ünnepére. Kérjük, hogy aki el tud jönni, vegyen részt ebben a szolgálatban! Szintén ezen a napon, március 28-án, 15 órától kerül sor a jegyesoktatás utolsó alkalmára.

 

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy idén is van lehetőségük rendelkezni személyi jövedelemadójuk 1+1 %-áról. Figyelmükbe ajánljuk a Magyarországi Református Egyházat (technikai szám: 0066), és gyülekezetünk alapítványát, „a Miskolci Műemlék Deszkatemplomért Alapítvány"-t (adószám: 18426571-1-05). A technikai szám és az adószám átvehető az iratterjesztő asztalnál.

 

® Buzdítunk mindenkit az imádságra, hogy a kialakult járvány és veszélyhelyzet mielőbb megszűnjön, és az életünk visszatérhessen a normális kerékvágásba, illetve hordozzuk imádságban a betegeket, hogy mielőbb meggyógyulhassanak!

 

® Megjelent a Reformátusok Lapja legújabb száma, az iratterjesztésben megvásárolható.

 

Áldás békesség!