Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Tájékoztatás a vasárnapi istentiszteletről

2020-05-13 13:04:03 / Robb Martin

 

Kedves Testvérek!

 

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa 2020. május 11-i ülésének állásfoglalása az egyházközségek elnökségének felelős döntésére bízva javasolja, hogy a vidéki templomokban ismét legyenek istentiszteletek.

 

A Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség elnöksége ma úgy határozott, hogy az előírt higiéniai és biztonsági előírások betartásával 2020. május 17-től ismét lesz istentisztelet a Deszkatemplomban.

 

A koronavírus terjedésének elkerülése érdekében az elnökség a következő szabályok betartását írja elő.

 

1. Vasárnaponként egy istentisztelet lesz, ami 10 órakor kezdődik. Hétközben istentisztelet és más gyülekezeti alkalom nem lesz.

 

2. A rend, a szabályok betartásában a presbiterek segítenek. Kérjük, fogadják el útmutatásukat.

 

3. A templomban egyszerre legfeljebb 100 fő tartózkodhat. A szükséges távolság megtartása érdekében azokat a padsorokat, karzatot, amelyeket nem lehet igénybe venni, szalaggal lezárjuk. Akinek a templomban nem jut ülőhely, a templom előtt hangszórón keresztül hallgathatja az istentiszteletet.

 

4. A templomban és a templom előtt is kötelező megtartani a védőtávolságot (1,5 m) a jelenlévők között. A közös háztartásban élők között a védőtávolságot nem kell fenntartani. Az istentisztelet után a kézfogással történő lelkészi köszöntés elmarad.

 

5. Kérjük, hogy a 65 év felettiek a főbejáraton, a fiatalabbak az oldalsó ajtón át lépjenek be a templomba. Be- és kilépéskor is szükséges megtartani a védőtávolságot.

 

6. Gyermek istentiszteletet egyelőre nem tartunk.

 

7. A templomba belépés előtt a bejáratoknál kötelező a kézfertőtlenítés a presbiterek segítségével.

 

8. Az istentisztelet alatt szájmaszk használata kötelező. Kérjük, azt mindenki hozzon magával.

 

9. Csak saját, otthonról hozott énekeskönyv használható.

 

10. A mosdó a gyülekezeti teremben egyelőre nem használható.

 

11. A korlátozások idejére bevezetett on-line istentisztelet továbbra is elérhető lesz.

 

12. Iratterjesztés egyelőre nem lesz.

 

Hálát adunk Istennek, hogy bár az óvintézkedések türelmet és gondosságot igényelnek, de visszatérhetünk a Deszkatemplomba. Tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk egymásért, ezért bízunk a gyülekezet bölcsességében, hogy a rendelkezéseket betartják és ezzel is akadályozzák a vírusfertőzés terjedését.

 

Mindezeket a szabályokat folyamatosan igazítjuk a járványügyi helyzethez és az igényekhez, ha szükségesnek látjuk. Köszönjük a testvérek megértését és támogató együttműködését!

 

Miskolc, 2020. május 12.

 

Almási Ferenc, lelkipásztor és Pintér Zoltán, gondnok