Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2020. május 24.)

2020-05-22 23:18:14 / Robb Martin

.

® Ma délután nem lesz istentisztelet templomunkban.

 

® A Zsinat ajánlását elfogadva úgy döntöttünk, hogy a járványra való tekintettel pünkösd ünnepén bármilyen fájó, nem osztunk úrvacsorát. Így úrvacsorára előkészítő bűnbánati alkalmak sem lesznek.

 

® Ahogyan hangsúlyoztuk az elmúlt hetekben, a járvány eseményeire csak reagálni tudunk. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a gyülekezeti életünk a körülményekhez képest a lehető leghamarabb visszatérjen a normális kerékvágásba. Ugyanakkor miénk minden felelősség a gyülekezet vezetésében és ez felelős döntéseket is kíván tőlünk. Nem akarjuk azt érzékeltetni a gyülekezettel, hogy minden rendben van. A járvány nem múlt el, mindössze ennek múlására utaló jelek vannak. A kormány és a szakemberek véleményére odafigyelve hozunk döntéseket. Tudjuk, hogy a bizonytalanság a legrosszabb mindig, ezért sem kapkodunk a döntésekkel. Lassan akarunk visszatérni a normális kerékvágásba, hogy amennyire lehetséges, ne kelljen állandóan változó szabályokat észben tartani. Egyelőre minden istentiszteletünket online is közvetítjük. - Köszönjük a megértést és együttműködést mindenkinek!

 

® Jövő vasárnap, május 31-én, pünkösd vasárnapján, a rendkívüli veszélyhelyzetre való tekintettel, kettő istentiszteletet fogunk tartani itt a templomban, és online is, délelőtt fél 9-kor és 10 órakor. Egyelőre délután nem tartunk istentiszteletet. Azt kérjük a testvérektől, illetve azt javasoljuk, főleg az idősebb korosztályra való tekintettel, hogy a reggeli, fél 9-es istentiszteletre a 65 évnél idősebbek jöjjenek, a fiatalok és a középkorúak pedig a 10 órakor kezdődőre. Gyermek-istentiszteletet egyelőre még nem tartunk.

 

® Június 1-jén, pünkösdhétfőn, délelőtt 10 órakor lesz ünnepzáró istentisztelet a templomban, melyet online is közvetíteni fogunk.

 

® A jövő vasárnaptól kezdődően bizonytalan ideig vasárnap délelőttönként tartunk istentiszteleteket fél 9-től és 10-től. Gyermek-istentisztelet egyelőre nincs szintén bizonytalan ideig.

 

® A mai vasárnapon - eredeti terveink szerint - a konfirmáció vasárnapja lett volna, a járványhelyzet miatt idén az ünnepi konfirmáció is majd későbbi időpontban kerül megtartásra.


® „Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától származik, amiben részesülünk." Önmagunkat ajánljuk az Úr dicsőségének és felebarátaink javának szolgálatára. Hálánk jeleként az elmúlt héten 114.170 forint adományt helyeztünk el a perselyekben.


® A járványveszély idején az istentiszteleteken kívül minden egyéb gyülekezeti alkalmunkat szüneteltetjük. A szenior bibliakör kivételével minden kör online tartja rendszeresen alkalmait, ezekhez csatlakozni lehet. Írjanak egy emailt a csatlakozni kívánók a reftetemvar@gmail.com címre.


® Buzdítunk mindenkit az imádságra, hogy a kialakult járvány és veszélyhelyzet mielőbb megszűnjön, és az életünk visszatérhessen a normális kerékvágásba, illetve hordozzuk imádságban a betegeket, hogy mielőbb meggyógyulhassanak!

 

Áldás békesség!