Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Tájékoztató konfirmáció felkészítés indításáról, valamint jelentkezési lap

2021-09-03 23:25:17 / Robb Martin

 

Kedves Testvérek!


Szeretnénk felhívni figyelmüket a konfirmáció lehetőségére, amit gyülekezetünkben hagyományaink szerint egy 1 éves előkészítő folyamat előz meg. Alkalmainkat minden héten, péntek délután 16.30 és 17.30 között tartjuk, vasárnaponként pedig közösen részt veszünk a 10 órakor kezdődő istentiszteleten. (Péntekenként a fiataloknak, ha kedvük támad, részt vehetnek az ifjúsági bibliaórán, ami a konfirmációs óra után 18.00-kor kezdődik.)


Abban az esetben, ha gyermekük a felkészítő folyamat végén nem szeretne fogadalmat tenni, a vizsgát követően kiállítunk egy igazolást az órák látogatásáról és a sikeres vizsgáról. Ezzel a papírral bármikor jelezheti felénk, hogy szeretne fogadalmat tenni, így újabb kurzus elvégzése nélkül az adott év arra kijelölt napján konfirmálhat. Fontos számunkra, hogy minden konfirmálni kívánó tag belső meggyőződésből fakadó, személyes döntése legyen a konfirmációi fogadalomtétel.


Jelentkezési határidő szeptember 19.ugyanezen a napon a 10 órás istentiszteletet követően egy rövid tájékoztatót tartunk a templomban. Az első felkészítő órára szeptember 24-én kerül sor az egyházközség parókiáján az ifiteremben (Palóczy u. 21.) 16.30-as kezdéssel. A jelentkezési lapot itt lehet letölteni kérjük, kitöltve hozza magával szeptember 19-én a templomba!


Szeretnénk tájékoztatni Önöket arról is, hogy ha a Covid-19 járvány okán az intézmények bezárnának, vagy csoporton belül történne fertőzés, a felkészítő órákat ugyanúgy megtartjuk, csak online formában. Jónak tartjuk a személyes találkozás lehetőségét, hiszen az egy közösséggé formálódásnak, bensőséges, őszinte kapcsolatok kialakításának ez elengedhetetlen formája, ezért amíg lehet, élünk vele. Mindemellett igyekszünk majd a járványügyi előírásoknak megfelelni távolságtartással, kézfertőtlenítéssel, illetve szájmaszk viseléssel.


Tisztelettel, Isten áldását kérve életükre,


Miskolc, 2021. szeptember 2.


Almási Ferenc
lelkipásztor