Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2021. szeptember 19.)

2021-09-19 00:00:00 / Robb Martin

.

® Jövő héten, szerdán, 10 órakor, Szenior Bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben, 18 órakor a Fiatal Felnőttek Köre és a Hajnal Kör tartja alkalmát a parókián. Csütörtökön 18 órától a FeTa Kör találkozik a gyülekezeti teremben. Pénteken fél 5 órakor kezdődik a konfirmációi előkészítő a parókián, 18 órakor a „Kövess Engem" Kör lesz a gyülekezeti teremben, az IFI 18 órakor kezdődik a parókián.

 

® Csütörtökön, szeptember 23-án 17 órától istentiszteletet tartunk a templomban. Vasárnap, szeptember 26-án, délelőtt fél 9 és 10 órai kezdettel lesznek istentiszteleteink a templomban. A 10 órai alkalmon a jókais diákjaink fognak szolgálni, utána szeretetvendégséget tartunk a templomtéren. 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben.

 

® Vasárnap a két istentisztelet között, 9.30 és 9.50 óra között újra bevezetjük az imaközösség lehetőségét. 9.30-kor találkozunk az imaterem alatti lakrészben: a kék kapun át kell bemenni. A két alkalom között tartjuk, hogy mindenki részt tudjon venni, függetlenül attól, melyik istentiszteletre jött: kicsit vár vagy hamarabb érkezik. Szeretnénk egymással közösségben lenni Isten előtt és együtt könyörögni a gyülekezetünkért, az istentiszteleten elhangzó üzenetért, közben járni betegekért, az intézményeinkért, a presbitériumért, stb.

 

® A konfirmációra való felkészítés első találkozása, rövid megbeszélés a jelentkező gyerekekkel és szüleikkel a mai napon, a 10 órai istentisztelet után lesz a templomban. Az első konfirmációs óra szeptember 24-én, péntek délután, fél 5-től lesz a parókián. Vasárnaponként a 10 órai istentiszteleten együtt vesznek majd részt a konfirmandusok.

 

® Szeptember 24-én pénteken du. 17.30 órai kezdettel Magda Dávid orgona és zeneművész tart hangversenyt az Avasi Református Templomban. A hangverseny állami pályázattal támogatott, így a belépés ingyenes. Az alkalom perselyes adományait Egyházkerületünk területén lévő kis gyülekezet(ek)nek juttatjuk el. Mindenki iránti nagy tisztelettel és testvéri köszöntéssel várja az érdeklődőket a szervezők nevében: Nt. Hangó István lelkipásztor

 

® A Tiszáninneni Református Nőszövetség és a Presbiteri Szövetség konferenciájára szeptember 25-én, szombaton 9.30 órától kerül sor a Miskolc-Avasi templomban. Szeretettel várják az érdeklődő testvéreket!

 

® Jelzés érkezett, hogy idős, mozgásukban korlátozott testvéreink nehezen jutnak fel a sok lépcsőn a templomba. Kérem, hogy az érintett testvérek az iratterjesztési asztalnál adják meg elérhetőségüket (név, telefonszám, lakcím), amelynek alapján személygépkocsival segítséget nyújtunk a feljutásban.

 

® Az Imolai Református Egyházközség meghívta gyülekezetünket egy közös napra október 2-án, szombaton. Aki szívesen jön, iratkozzon fel az iratterjesztő asztalnál kitett lapon.

 

® A Reformátusok Lapja kapható az iratterjesztésünkben, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt.

 

Áldás békesség!