Sajószentpéter-Bányai Református Egyházközség honlapja

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00146 projekt sajtóközleménye

2020-08-11 /

Sajtóközlemény


 


A Közösségi tér fejlesztés megvalósulásáról a Sajószentpéter-Bányai Református Egyházközségben


2020.június 15.


 


Az Európai Unió és a Magyar Kormány 7.070 eFt vissza nem térítendő támogatásával megvalósult a „Közösségi tér fejlesztése a Sajószentpéter-Bányai Református Egyházközségben” című TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00146 projekt.


A fejlesztés eredményeként új kerti építmény (filagória) építése, új kerti építmény alapterületeinek térkövezése, új közösségi tér kialakítás térkövezéssel, a meglévő filagória és a parókia épület között, közlekedési terület térkövezése elkészült. Összességében 141 m2 közösségi tér kialakítása valósult meg. A projekt megkezdése előtt létesített, az udvaron meglévő filagóriával együtt a nyitott közösségi terek nagysága 213 m2 lett. A beruházások kivitelezője a Sajószentpéteri Új-Alapkő Kft volt.


Az új filagória alatt készült el a kültéri kemence grillezővel. A kemencét Horváth József Cserépkályha és kandalló építő Edelényi vállalkozó készítette el.


A beruházás keretében eszközbeszerzések valósulhattak meg: 8 személyes szalonnasütő garnitúra, 2 sörpad garnitúra, a kültéri hangosításokhoz is használható 2 db hangfal és állvány szettel.


A projekt megvalósításához köszönjük a PÁTRIA SAJÓSZENTPÉTER helyi akciócsoport (HACS és a projekt iroda) munkatársainak támogató segítségét. Köszönjük a kivitelező vállalkozóknak, a gyülekezet önkéntes segítő munkatársainak a munkáját is.


A projektről bővebb információt az speterbanya.tirek.hu oldalon olvashatnak.


Református Egyházközség elnöksége