A Szendrői Református Egyházközség Honlapja

10 éves jubileum

2017-08-07 11:50:59 / Benke András

 

10 éves jubileumhoz érkezett gyülekezetünk lelkész házaspárja.

 

 

A hálaadó istentiszteleten az igét Nagytiszteletű Baksy Mária esperesasszony, az Abaúji Református Egyházmegye esperese hirdette.

Az igehirdetést követően Apáti Dánielné verse következett, aki az elmúlt 10 év eseményeit faragta rímekbe, majd Szendrő város polgármestere, Tomorszki István köszöntötte a jubilálókat. Farkas Istvánné egy újabb köszöntéssel zárta a versek sorát.

Gyülekezetünk énekkara a szendrőládi testvérekkel kiegészülve köszöntötték a lelkész házaspárt, ezzel is megköszönvén az itt eltöltött 10 évet.

Ezt követően testvérgyülekezetünk, az Erdélyben található sárközújlaki testvérek köszöntése következett, akiknek lelkész asszonya, a Szatmári Református Egyházmegye nőszövetségének elnöke és missziói előadájó, Nagytiszteletű Nagy Erika szavai után, gyülekezetük énekkara tett szolgálatot. Köszöntésében hangsúlyozta a találkozás, illetve az "összebarátkozás" pillanatait és örömteli szívvel adott hálát annak, hogy a két gyülekezet közelebb kerülhetett egymáshoz. Hogy ez a barátság még erősebb legyen, meghívta gyülekezetünket Sárközújlakra egy hálaadó istentiszteletre, október 8-ra, aminek megpróbálunk eleget tenni.

A Szendrői Református Általános Iskola és Óvoda igazgató asszonya, Kókainé Béres Mariann köszöntésében megköszönte a meglévő intézményeket és hogy Isten áldásával jól és eredményesen működhetnek ezek intézmények. Ezt követően pedig, a református iskola énekkara adott elő két éneket.

Az istentiszetelet végéhez közeledvén pedig gyülekezetünk gondnoka, Ivanics Bálint köszöntése következett, akinek megható szavai után köszöntötték a meghívott vendégeket, illetve azokat, akik leginkább segítették a gyülekezet munkáját, a nőszövetségtől kezdve, a gondnokon, pénztároson keresztül egészen a harangozóig.

A végén, de nem utolsó sorban, Nagytiszteletű Benke András köszönte meg az itt töltött 10 évet, bízva abban, hogy a jövőben is ilyen összhangban és egyetértésben tud együtt dolgozni a gyülekezettel, majd vázolta az elkövetkezendő évek terveit, nem kicsit meglepve a gyülekezet tagjait, hiszen nem kevesebb, mint három új intézmény van kilátásba helyezve: református idősek otthona, refromátus kórház, református wellness-központ.

 

Galéria

DSC_7385.JPG DSC_7387.JPG DSC_7393.JPG DSC_7395.JPG DSC_7400.JPG DSC_7405.JPG DSC_7407.JPG DSC_7415.JPG DSC_7418.JPG DSC_7421.JPG DSC_7425.JPG DSC_7439.JPG DSC_7451.JPG DSC_7459.JPG DSC_7462.JPG DSC_7463.JPG