A Szendrői Református Családi Napközi

Éjszaka a napköziben, Nyíregyháza, biciklitúra

2013-07-25 08:12:42 / Kujan Szabolcs

Javában tart a nyári szünet napközinkben, tele érdekes programmal, amit olykor közösen a gyerekekkel találunk ki.

 

 

Egyik ilyen volt az, amikor egy éjjel benn aludtunk a napköziben. Mondanom sem kell, hogy a gyerekek mennyire fel voltak csigázva, mindenki hozott magával szivacsot, polifómot és az alváshoz szükséges dolgokat. Mindenki fel volt villanyozva, így megpróbáltuk kicsit lehűteni a kedélyeket egy kis esti-éjszakai focizással, ami igencsak viccesre sikeredett, de mindenki nagyon jól érezte magát, nem egy szokványos esti program, szó mi szó.

Sokat beszélgettünk, aki tudott, megpróbált pihenni, vajmi kevés eséllyel, főképp, hogy a lányok megpróbálták befogkrémezni a fiúkat, igazi táborozós hangulatot adva így az estének.

Lassan eljött az az idő, amikor csendesett a lárma, így nyugodtan tudtunk aludni, két-három órát.

A tanév során megnyert „Tégy 3 jó dolgot" országos pályázat nyereményét - tiszteletjegyeket a Nyíregyházi Állatparkba - a héten vehettük át. Nyomban vonatra is ültünk, és nekiindultunk az izgalmas napnak. Kicsit türelmetlenek voltak a gyerekek, így sorra tették fel a kérdést, „Ott vagyunk már?" Pár óra után végre azt mondhattam, „igen, ott vagyunk." Az alapítvány részéről két illetékes jött el, átadni a jegyeket, és készítettek pár fotót is, amit a honlapjukra is feltöltenek majd.

Az ország egyik legszebb és legnagyobb állatkertjébe jöttünk, így igyekeztünk céltudatosan körbejárni, egészen az Ócenáriumtól a ragadozókon keresztül a madarakkal bezárólag. Pont befértünk egy fókashowra is, amit nagyon élveztek a gyerekek, de nyugodt szívvel mondhatom, hogy az egész kirándulás jól sikerült. Így talán máskor is eszükbe fog jutni, hogy jó jót tenni más emberekkel.

A hetet egy biciklitúrával zártuk, méghozzá a Rakacai tavat és Martonyi települést látogattuk meg, a legkitartóbb fiúkkal. Elég hamar fel is értünk a srácokkal a tóhoz, de volt azért olyan srác, aki már kifáradt az út végére. Martonyiban megnéztünk egy görög katolikus templomot, ahol a gondnok úr kalauzolt el bennünket, aztán hazafelé vettük az irányt. Kellemesen elfáradtunk, de a gyerekek újabb élményekkel lettek gazdagabbak.

 

Galéria

DSCF3330.jpg DSCF3339.jpg Fénykép0001.jpg Fénykép0003.jpg Fénykép0012.jpg Fénykép0013.jpg