Konferenciaközpont és erdei iskola Jósvafőn

LVII. évfolyam 2. szám / Abaúji Egyházmegye

Jósvafő község az Aggteleki Nemzeti Park szívében helyezkedik el, a településen élő reformátusság lélekszáma gyermekekkel együtt mintegy 220 fő.


 

A 20. század első éveiben épült, felújított parókia a falu közepén található nagy udvarral, közösségi és foglalkoztató épülettel. A korábban gyermektáboroztatásra használt épületegyüttes felújítására 1997-2000 között került sor egyházmegyei támogatással, gyülekezeti önrésszel, Phare pályázat keretében. Jelenleg JÓSVA ERDEI ISKOLAI BÁZISHELY és REFORMÁTUS OKTATÁSI CENTRUM néven működik alapítványi formában.


Három nagy szobában összesen 32 férőhely van. Minden szobához külön vizesblokk tartozik. Hideg étkeztetésre, tea és kávé főzésére teakonyha áll rendelkezésre, az egyéb étkeztetéseket vendéglőben bonyolítjuk.


Az intézmény szorgalmi időszakban erdei iskolaként üzemel, ezeket a programokat (egyházi iskolák számára is van program) Berecz Béla egyházfi szervezi és jegyzi, a nyári gyermek és ifjúsági konferenciákra Hangó István lelkipásztornál lehet jelentkezni. Ezekre az alkalmakra nagy szeretettel várjuk a Tiszáninneni Egyházkerület gyülekezeteinek gyermekeit, ifjúságát.


Érdeklődni és jelentkezni a 48/503-223-as telefonszámon lehet.


Hangó István


lelkipásztor


 

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? Jn 14,2

Jn 14,1–6

„Én vagyok az út, az igazság és az élet...” (6). Mai világunkban erőforrást és biztonságot jelent, hogy mi tudjuk az utat, mert személyesen ismerhetjük őt, aki azt mondja önmagáról, hogy: „én vagyok az út”. 

tovább

(1) „Boldog ember az, aki az Urat féli…” (Zsoltárok 112)

AZ ISTENFÉLELEM ÁLDÁSAI.

– 1. Az eszményi állapot az, amit a zsoltáros itt leír (Zsoltárok 1). Az istenfélelem áldásai a vagyon, a tekintély, a siker, ezzel párhuzamosan a megszégyenült ellenség bosszankodása, valamint az istenfélő ember hosszú ideig tartó emlékezete a földön.

tovább

1Sámuel 10,1-12 - Amikor Isten elhív

Még semmi nem nyilvános. Sámuel felkeni Sault olajjal. Ez azt jelképezi, hogy Isten különleges szolgálatba helyezi őt. 

tovább

2018. március 24.

Szeretetkapcsolat

Amiképpen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket: maradjatok meg ebben az én szeretetemben. (Jn 15,9)

 

tovább

Kárász Izabella: A láthatatlan munka

Azon az éjszakán így szólt Jézus az éjben:
Imádkozzatok vélem…
A lelketek legyen most az enyém egészen.
Hatalmas munka vár, a megváltás munkája,
a Lélek győzelme a nagy Halál felett,
szükségem van reá, kell segítségetek,
imádságtok, a könyörgésetek,
Munkátok, magatok…
… S magára hagyatott …

tovább