A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma

LVII. évfolyam 4. szám / Intézményeink

Szüreti mulatság a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájában


2004. október 12-én rendeztük szüreti mulatságunkat. Első osztályos tanulóink és mi tanítók is izgatottan készültünk a rendezvényre, mert ez volt az első olyan közös összejövetel, amelyre vendégeket is hívtunk: a gimnázium igazgatóját és helyetteseit, a gazdasági igazgatót, a testvérosztályunk osztályfőnökét és képviselőit, a gyerekek szüleit, nagyszüleit és testvéreit.

Vidám műsorral, meghívók festésével, süteménysütéssel készültünk erre az alkalomra. Délelőtt a szülők által hozott szőlővel feldíszítettük iskolánk bejáratát és termeit. Délután előadtuk a megtanult verseket, dalokat és népi játékot, aminek nagy sikere volt vendégeink körében. Ezután három helyszínen folytatódott a mulatság. Volt, ahol szőlőt préseltek és mustot ittak, volt, aki kukorica csuhéból babát készített, és volt, aki szőlőfürtöt színezett. Az asztaloknál szívesen segédkeztek a hetedik osztályos lányok és fiúk, tanítók és szülők egyaránt. Vendégeinknek nagyon ízlett a technika órán készített sütemény.


Élményekben gazdag napot zárhattunk, hiszen a jelenlévők nagyon jól érezték magukat. Reméljük, a további tervezett közös rendezvényeink is sikeresek lesznek.


Timáriné Király Sarolta


tagintézmény vezető


Mózesné Nagy Mária és


Varga Lukácsné


tanítók


 

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Péter ismét tagadta, és akkor nyomban megszólalt a kakas. Jn 18,27

Lk 24,36–49

„Ti vagytok ere a tanúk” (48). Jézus feltámadás utáni földi életének legfőbb jele az a valóságos jelenlét, ahogyan beszélget a tanítványokkal, és együtt is eszik velük. 

tovább

(2) „…csitítottam, csendesítettem lelkemet…” (Zsoltárok 131)

SZÜLJÖN ÚJJÁ BENNÜNKET A MI URUNK.

– 1. Így nem csupán érteni fogjuk, hanem megélni és megtapasztalni, amit a mi Urunk a kisgyermekekkel kapcsolatosan mondott (Márk 10,14).

tovább

LUKÁCS 23,44–49 - Az utolsó szavak

Az eddigi történések során mindenki hangos volt, Jézust kivéve. Utolsó szavait mégis mindenki hallhatja. Végül Atyja kezébe teszi le életét. 

tovább

2018. április 14.

Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok…(Mk 7:21)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Minden évben

Indulunk újra Golgota felé.
Utunkra már a kereszt vet árnyékot.
de rajta túl húsvét öröme vár.
S kis Balázs csodálkozva kérdi:
„Minden évben meghal?
Minden évben feltámad?“

 

 

tovább