Események a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon életéből

LVII. évfolyam 4. szám / Intézményeink

Tengerentúli testvériskolai kapcsolat


Intézményünk nyolc éve ápol testvériskolai kapcsolatot az ausztráliai Macarthur Anglican School keresztyén gimnáziummal.

A Sydneytől nem messze található Camden városában működő intézménynek az óvodától a gimnáziumig közel 1200 tanulója van. A két intézmény között négy éve szorosabb a kapcsolat. Ennek keretén belül évente két-két cserediák küldésére és fogadására van lehetőség. Eddig összesen 5 tanulónk töltött tíz hónapnyi időt az ausztrál iskolában, nyaranta pedig eddig összesen 7 Lévay pedagógus látogathatott 3-4 hétre testvérintézményünkbe.


December 12-16 között az ausztrál iskola közel hetvenfős énekkara és zenekara látogat Miskolcra, 2000 után immár második alkalommal. Az ismerkedés és közös programok között az ittlétük legrangosabb eseménye a december 14-én, kedden 18 órai kezdettel a Miskolci Egyetem díszaulájában sorra kerülő énekkari és zenekari hangverseny, amelyet a Lévay énekkarával közösen adnak.

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Péter ismét tagadta, és akkor nyomban megszólalt a kakas. Jn 18,27

Lk 24,36–49

„Ti vagytok ere a tanúk” (48). Jézus feltámadás utáni földi életének legfőbb jele az a valóságos jelenlét, ahogyan beszélget a tanítványokkal, és együtt is eszik velük. 

tovább

(2) „…csitítottam, csendesítettem lelkemet…” (Zsoltárok 131)

SZÜLJÖN ÚJJÁ BENNÜNKET A MI URUNK.

– 1. Így nem csupán érteni fogjuk, hanem megélni és megtapasztalni, amit a mi Urunk a kisgyermekekkel kapcsolatosan mondott (Márk 10,14).

tovább

LUKÁCS 23,44–49 - Az utolsó szavak

Az eddigi történések során mindenki hangos volt, Jézust kivéve. Utolsó szavait mégis mindenki hallhatja. Végül Atyja kezébe teszi le életét. 

tovább

2018. április 14.

Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok…(Mk 7:21)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Minden évben

Indulunk újra Golgota felé.
Utunkra már a kereszt vet árnyékot.
de rajta túl húsvét öröme vár.
S kis Balázs csodálkozva kérdi:
„Minden évben meghal?
Minden évben feltámad?“

 

 

tovább