Hírek a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának életéből

LVIII. évfolyam 1. szám / Intézményeink

Diákszínpad


Sárospataki Református Gimnázium és a Beszterczey Alapfokú Művészeti Magániskola diákszínjátszói 2005. február 20-án bemutatták Jim Jacobs és Waren Casey zenés darabját, a Grease-t (Pomádé).

A dr. Lénárt Attila igazgató által vezetett szakmai műhely nyolcadik darabja az ez évi. A színpadvezető leginkább arra büszke, hogy a koreográfia összeállításában, a betanításban, a jelmezek elkészítésében a diákok most is jelentősen közreműködtek. Ügyesen legyőzték azt a nehézséget is, amit a 90%-ban új társulat jelentett. A pataki előadásokon kívül ismét lesz vendégszereplés - Mátészalka, Kiskunhalas, Mezőcsát, Kisvárda, Ricse és budapesti öregdiákok is várják a csoportot. A 6-7 ezer nézőnek biztosan maradandó élményt jelent az előadás, az iskola hírét pedig ez a teljesítmény is öregbíti.


A gimnázium híreit összeállította: Sinkóné Tóth Zsuzsanna

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

„Te mondod, hogy király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy bizonyságot tegyek az igazságról…” Jn 18,37b

Ef 1,15–23

„Amikor megemlékezem rólatok imádságaimban…” (16). Annak, hogy Krisztussal járunk, van egy gyakorlati és konkrét következménye: közösséget vállalhatunk egymással. 

tovább

(1) „Áldjátok az Urat…” (Zsoltárok 134)

ÁLDANI AZ URAT.

– 1. Istent áldani, azt jelenti, hogy leborulunk Őelőtte, elismerjük, hogy Ő az Úr, aki Jézus Krisztusban megváltott, szeret, nem vetett el, irgalmába fogadott. Ezért Őrá bízzuk magunkat mindenben, teljesen Őrá hagyatkozunk, ahogy az erkély az azt hordozó oszlopokra.

tovább

LUKÁCS 24, 13–27 - Minden hiába?

"Küzdött, remélt és mégis veszített.” Egy húszas évei közepén elhalálozott barátunk gyászjelentésén ez a mondat állt. Szörnyűnek találtam ezeket a szavakat, mivel úgy hangzanak, mintha az egész élete elfecsérelt idő lett volna.

tovább

2018. április 17.

Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názáreti Jézus az, így kiáltott fel: „Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!” (Mk 10:46-47)

 

tovább

Haraszti Sándor: Tavasz

Tegnap még fagyos tél volt,
s a természet álmodott…
Magáról mit se tudva
szent titkot láthatott.

tovább