Hírek a Sárospataki Kollégium Gimnáziuma életéből

LVIII. évfolyam 4. szám / Intézményeink


Ünnepi kirándulásImmár hagyományosnak mondható ünnepi kirándulásra indultak az iskola 13.e osztályának tagjai Bartha Zoltán, Demkó Ferenc, Kovács József és Török Béla tanárurak vezetésével. Az úti cél Kassa volt. A Dómban Rákóczi Ferenc hamvai előtt megállva hallgatták az emlékbeszédet, majd közös imádság és a Himnusz eléneklése után az iskola nevében koszorút helyeztek el. Ezután városnéző sétát tettek az ősi magyar városban. Hazafelé a göncruszkai lelkészházaspár vendégszeretetét élvezték.

 

'56-os megemlékezés


Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezett iskolánk október 21-én. Az iskola udvarán parkoló korabelinek tekinthető teherautó nyitott platóján foglalt helyet az ünnepi műsor szereplőgárdája, a képet a Kórus egészítette ki, felsorakozva a „színpad" előtt. Az ünnepi beszédet Drótos Aliz és Enghy Ábel tanulók mondták el, énekkel a gimnáziumi kórus, szavalatokkal Mizsák Noémi (10.e) és Szatmári Andrea (12.e) szolgált.


 Lelkész-tanár találkozóA reformáció hetében került sor iskolánkban a zempléni lelkipásztorok és iskolánk tanárainak találkozójára. A jó hangulatú, sok fontos témát érintő beszélgetés után a lelkipásztorok az iskola népével közösen vettek részt az iskolai ünnepi istentiszteleten, ahol Dr. Börzsönyi József, a Zempléni Egyházmegye esperese szolgált.


 


Sinkóné Tóth Zsuzsanna


gimnáziumi tanár

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Péter ismét tagadta, és akkor nyomban megszólalt a kakas. Jn 18,27

Lk 24,36–49

„Ti vagytok ere a tanúk” (48). Jézus feltámadás utáni földi életének legfőbb jele az a valóságos jelenlét, ahogyan beszélget a tanítványokkal, és együtt is eszik velük. 

tovább

(2) „…csitítottam, csendesítettem lelkemet…” (Zsoltárok 131)

SZÜLJÖN ÚJJÁ BENNÜNKET A MI URUNK.

– 1. Így nem csupán érteni fogjuk, hanem megélni és megtapasztalni, amit a mi Urunk a kisgyermekekkel kapcsolatosan mondott (Márk 10,14).

tovább

LUKÁCS 23,44–49 - Az utolsó szavak

Az eddigi történések során mindenki hangos volt, Jézust kivéve. Utolsó szavait mégis mindenki hallhatja. Végül Atyja kezébe teszi le életét. 

tovább

2018. április 14.

Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok…(Mk 7:21)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Minden évben

Indulunk újra Golgota felé.
Utunkra már a kereszt vet árnyékot.
de rajta túl húsvét öröme vár.
S kis Balázs csodálkozva kérdi:
„Minden évben meghal?
Minden évben feltámad?“

 

 

tovább