Domborműavatás Miskolcon a Megyei Kórház ökumenikus kápolnájában

LIX. évfolyam 4. szám / Misszió

Egy éve szentelték fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban az Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolnát. A négy történelmi egyház támogatásával jöhetett létre az a kápolna, amely már régóta hiányzott egy ilyen hatalmas kórházból.

A megnyitáshoz és az elinduláshoz a legfontosabb dolgok adottak voltak, de hiányzott még a falról egy szimbólum. Ennek az átadása és avatása történt meg a reformáció ünnepéhez kapcsolódóan október 30-án. Főtiszteletű Csomós József püspök úr adományát ünnepélyes keretek között áldották meg a történelmi egyházak vezetői, dr. Seregély István egri érsek, dr. Keresztes Szilárd görög katolikus püspök és Krámer György evangélikus püspök helyettes.

A dombormű alkotója Bálint István, aki a Sárospataki Református Kollégium TudományosGyűjteményeinek a munkatársa. A domborművön Jézus létható egy beteg ember mellett.


A kápolnába betérő betegek és dolgozók örömmel fogadták a domborművet, mely mindenkit megállásra és elgondolkodtatásra késztett.


A kórházi lelkészség a kápolna felszentelésével kezdte meg szolgálatait a betegek, a hozzátartozók és az egészségügyi dolgozók részére. Sokan örömmel fogadják a kórházlelkész látogatását, miután távol vannak otthonuktól, családtagjaiktól és gyülekezetektől. A beszélgetés, az imádság, a lelkigondozás, a lelki és a testi gyógyulásban is sokat jelent.


Kérjük, jelezzék, ha hozzátartozójuk, ismerősük, gyülekezeti tagjuk kórházban fekszik, hogy felkereshessük a betegágynál és a gyógyszerek mellé elvigyük az evangéliumot. Elérhetőség: 06-30-3593379.


Gecse Attila


kórházlelkész

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

...hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással. 2Tim 4,2

2Tim 4,1–5

Az egyház számára Isten országa, az Úr eljövetele és az ítélet napja a legfontosabb támpontok (1), amelyekre nézve Pál minőségi helytállásra hívja fel Timóteus figyelmét. 

tovább

(14) „Letaroltátok a szőlőt…” (Ézsaiás 3,1–15)

FÁJ-E MÉG (MÁR) VALAKINEK AZ A KÁOSZ ÉS PUSZTÍTÁS, amivel az emberi bűn letarolja az Istentől kapott világot? Fáj-e, hogy emberileg senki és semmi nem tudja megakadályozni ezt a „vandalizmust”, mert lényegileg nem változik semmi, csak a tarolás módszerei változnak.

tovább

ÉZSAIÁS 62,6-12 - Bepillantunk Isten szívébe

Az egyik leglátványosabb várrendszer, amit láttam, az a Carcassonne Dél-Franciaországban. Bástyák és tornyok állnak körben a kettős várfalon. 

tovább

2017. december 14. csütörtök

Hazug ígéreteink

„A harmadik napon azonban, amíg ezek seblázban szenvedtek, fegyvert ragadott Jákób két fia, Simeon és Lévi, Dina bátyjai, rátörtek a gyanútlan városra, és legyilkoltak minden férfit.  Hamórt is meg a fiát, Sikemet is kardélre hányták, Dinát pedig kihozták Sikem házából, és elmentek. Így törtek rá Jákób fiai a sebesültekre, a várost pedig kifosztották, mert megbecstelenítették a húgukat. Juhaikat, marháikat, szamaraikat és ami csak a városban és a mezőn volt, elvitték magukkal. Minden vagyonukat, valamint gyermekeiket és asszonyaikat is mind foglyul ejtették, a házakat pedig teljesen kifosztották.” (1Móz 34, 25-29)

tovább

V. Thilo (Ford.: Túrmezei Erzsébet): Bezörget mindenütt!

Most készítsd, Isten népe,
a szívedet elő!
A bűnösöknek üdve,
az Isten hőse jő,
Kit irgalomból küld,
mint rég ígérte néked,
mert Ő a fény, az élet!
Bezörget mindenütt!

tovább