Domborműavatás Miskolcon a Megyei Kórház ökumenikus kápolnájában

LIX. évfolyam 4. szám / Misszió

Egy éve szentelték fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban az Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolnát. A négy történelmi egyház támogatásával jöhetett létre az a kápolna, amely már régóta hiányzott egy ilyen hatalmas kórházból.

A megnyitáshoz és az elinduláshoz a legfontosabb dolgok adottak voltak, de hiányzott még a falról egy szimbólum. Ennek az átadása és avatása történt meg a reformáció ünnepéhez kapcsolódóan október 30-án. Főtiszteletű Csomós József püspök úr adományát ünnepélyes keretek között áldották meg a történelmi egyházak vezetői, dr. Seregély István egri érsek, dr. Keresztes Szilárd görög katolikus püspök és Krámer György evangélikus püspök helyettes.

A dombormű alkotója Bálint István, aki a Sárospataki Református Kollégium TudományosGyűjteményeinek a munkatársa. A domborművön Jézus létható egy beteg ember mellett.


A kápolnába betérő betegek és dolgozók örömmel fogadták a domborművet, mely mindenkit megállásra és elgondolkodtatásra késztett.


A kórházi lelkészség a kápolna felszentelésével kezdte meg szolgálatait a betegek, a hozzátartozók és az egészségügyi dolgozók részére. Sokan örömmel fogadják a kórházlelkész látogatását, miután távol vannak otthonuktól, családtagjaiktól és gyülekezetektől. A beszélgetés, az imádság, a lelkigondozás, a lelki és a testi gyógyulásban is sokat jelent.


Kérjük, jelezzék, ha hozzátartozójuk, ismerősük, gyülekezeti tagjuk kórházban fekszik, hogy felkereshessük a betegágynál és a gyógyszerek mellé elvigyük az evangéliumot. Elérhetőség: 06-30-3593379.


Gecse Attila


kórházlelkész

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Ők lementek, és imádkoztak értük, hogy részesüljenek a Szentlélek ajándékában… ApCsel 8,15

2Móz 38

„Elkészítette a rézmedencét… az asszonyoknak a fémtükreiből…” (8). A szent hajlék és felszerelése készítésekor sok felajánlás történt. 

tovább

(10) „…amelyet Nagy Erőnek neveznek…” (Apostolok cselekedetei 8,9–25)

A látványos jelek veszélyesek is lehetnek (9). Ki van mögöttük? MILYEN ERŐK MŰKÖDNEK közben? Bizony „az erők” könnyen a gonosz romboló hatalmának játékszereivé tehetik a magát erősnek gondoló, valójában erőtlen és halandó embert (10). Csak az Isten ereje épít, minden más erő ront, rombol, letaszít (14–17).

tovább

ÁMÓSZ 4,6–8; 12–13 - Taníthatatlan?

Isten mindent megpróbál, hogy népét megnyerje: próféták által megtérésre szólította fel őket. Éhínséget és aszályt hozott rájuk, hogy lássák, mennyire az Ő kegyelmétől és jóságától függnek. 

tovább

2017. augusztus 8. kedd

Kicsoda Jézus Krisztus? – Utolsó

„Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó.” (Jel 1,17)

 

tovább

Gerzsenyi Sándor: Mindenki téged keres

Becsöngetett egy imbolygó alak.
TÉGED keresett, gondolom.
Tudják ezek, kitől remélhető
Néhány forintnyi irgalom.

tovább