Hálaadó délután a Refiben

LX. évfolyam 3. szám / Intézményeink

Kis csapat gyűlt össze a Lorántffy Internátus társalgójában. Nyáron keresztyén táborokban szolgálók voltak a meghívottak. 41 diák „vallotta be", hogy szolgált valamilyen táborban.

Ők voltak a meghívottak. Akinek programja engedte, eljött. Éneklés után az élménybeszámoló indult el. Ki milyen táborban és milyen területen állt helyt? Felvillantottuk a nyári eseményeket. Magunk is meglepődtünk, hogy mennyi lehetőséget biztosított a Gondviselő azokon a lelkészeken, önkénteseken keresztül, akik lehetővé tették a táborokat. Gyülekezeti táborokban lévőtől idézek: „nem nagyon akartam menni, aztán alig lehetett kirobbantani. Nagyon jó volt!" Gyülekezeti szervezésen kívül missziós táborok, Vasárnapi Iskola Szövetség, Máltai Szeretetszolgálat , SDG-szervezés, Csillagpont gazdag kínálatát használtuk ki a nyáron. Milyen jó, hogy reménykedhetünk: jövőre is lesznek táborok! Mi még többen megyünk! Bízunk abban, hogy szükség lesz ránk!

2007. szeptember 25.


„Oncsa-kör"

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

„Te mondod, hogy király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy bizonyságot tegyek az igazságról…” Jn 18,37b

Ef 1,15–23

„Amikor megemlékezem rólatok imádságaimban…” (16). Annak, hogy Krisztussal járunk, van egy gyakorlati és konkrét következménye: közösséget vállalhatunk egymással. 

tovább

(1) „Áldjátok az Urat…” (Zsoltárok 134)

ÁLDANI AZ URAT.

– 1. Istent áldani, azt jelenti, hogy leborulunk Őelőtte, elismerjük, hogy Ő az Úr, aki Jézus Krisztusban megváltott, szeret, nem vetett el, irgalmába fogadott. Ezért Őrá bízzuk magunkat mindenben, teljesen Őrá hagyatkozunk, ahogy az erkély az azt hordozó oszlopokra.

tovább

LUKÁCS 24, 13–27 - Minden hiába?

"Küzdött, remélt és mégis veszített.” Egy húszas évei közepén elhalálozott barátunk gyászjelentésén ez a mondat állt. Szörnyűnek találtam ezeket a szavakat, mivel úgy hangzanak, mintha az egész élete elfecsérelt idő lett volna.

tovább

2018. április 17.

Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názáreti Jézus az, így kiáltott fel: „Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!” (Mk 10:46-47)

 

tovább

Haraszti Sándor: Tavasz

Tegnap még fagyos tél volt,
s a természet álmodott…
Magáról mit se tudva
szent titkot láthatott.

tovább