Újra „Úton" a Máon

LX. évfolyam 3. szám / Intézményeink

Az idén nyáron is nyaraltak az otthonban lakók. A kunpusztai gyülekezet meghívását elfogadva útra keltünk. Nem tudtuk, hogy mire vállalkozunk: hosszú út, nagy kalandok, sok látnivaló.

Öt napot töltöttünk Kecskemét mellett a tanyavilágban, mezítláb jártunk a homokban, élveztük a csendet, a madarak csicsergését, elzárva a nagyváros zajától, távol a hegyektől. Hangos volt a puszta a fürdőző fiatalok kacajától, a kedvenc énekek, nóták dallamától. A nagy „semmi" közepén állt egy templom, ami pillanatok alatt megtelt. Mindenkit magával ragadott annak az Útnak a története, üzenete, amelyről a darabunk szólt. Láthattuk a „hírös" várost, Kecskemétet, a Cifra Palotát, a Városházát, a Játékmúzeumot, a szökőkutakat és sok szép, érdekes épületet. Kicsit fáradtan, de hálával a szívünkben, új élményekkel megtelve tettük meg a haza vezető utat.

Gubányi Katalin

Archívum

Kapcsolat

Sárospataki
Református Lapok
3525 Miskolc, Kossuth u. 17.
Tel: +36 46 346-906
srlszerk@gmail.com

rss

Napi lelki táplálék

Péter ismét tagadta, és akkor nyomban megszólalt a kakas. Jn 18,27

Lk 24,36–49

„Ti vagytok ere a tanúk” (48). Jézus feltámadás utáni földi életének legfőbb jele az a valóságos jelenlét, ahogyan beszélget a tanítványokkal, és együtt is eszik velük. 

tovább

(2) „…csitítottam, csendesítettem lelkemet…” (Zsoltárok 131)

SZÜLJÖN ÚJJÁ BENNÜNKET A MI URUNK.

– 1. Így nem csupán érteni fogjuk, hanem megélni és megtapasztalni, amit a mi Urunk a kisgyermekekkel kapcsolatosan mondott (Márk 10,14).

tovább

LUKÁCS 23,44–49 - Az utolsó szavak

Az eddigi történések során mindenki hangos volt, Jézust kivéve. Utolsó szavait mégis mindenki hallhatja. Végül Atyja kezébe teszi le életét. 

tovább

2018. április 14.

Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok…(Mk 7:21)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Minden évben

Indulunk újra Golgota felé.
Utunkra már a kereszt vet árnyékot.
de rajta túl húsvét öröme vár.
S kis Balázs csodálkozva kérdi:
„Minden évben meghal?
Minden évben feltámad?“

 

 

tovább